Verveeld? 30 dingen om te doen tegen verveling

Vrije tijd door Fleur

Alle series op Netflix al gezien en elke hack op TikTok voorbij zien komen? Juist, je verveelt je. Wat te doen? Je vervelen hoeft gelukkig niet lang te duren als je deze tips tegen verveling leest. 

verveling

1. Verkoop je kleren

Mest je kast uit, sorteer kleding op kleur en verkoop wat je niet meer draagt op Vinted. Kun je toch nog een beetje cashen! Hier ben je een hele dag zoet mee als je je verveelt.

Meer op Instagram

2. Thuiswerkplek

Misschien werkte je al maandenlang thuis of moet je er nu toch écht aan geloven. Thuiswerken hoeft geen ramp te zijn. Verveling is een goed excuus om van jouw thuiswerkplek een droom office te maken. Shop snel alle thuiswerk essentials.

3. Puzzelen

Puzzelen is superhip! Nu je veel thuiszit is het de perfecte tijd om met de hype mee te doen. Een geweldige tip als je je verveelt, maar niet naar buiten wilt gaan of naar een scherm wilt staren.

Meer op Instagram

4. Schoonmaken

Slaat de verveling toe? Houd een grote schoonmaak. Niet per se 'leuk', wel nodig. Als je het nu doet, hoef je het niet te doen als je je niet meer verveeld! Ruim je kast op, maak alles schoon en verdeel het daarna in mooie potten en bakken zodat het er extra opgeruimd uitziet. Handig, toch?

5. Kunstjes

Leer je kat kunstjes! In dit artikel zie je hoe je dat doet.

Meer op Instagram

6. Knutselen met kinderen

Heb je verveelde kids thuis? Ze zijn uren zoet met deze leuke knutselpakketten. En jij kan lekker meedoen.

7. Lezen

Spit je boekenkast door en pak een boek dat je al maanden wilde lezen. Kop thee, chocola erbij en relax...

8. Nieuwe taal

Leer jezelf een nieuwe taal met taalapps als Duolingo. ¿Cómo estás?

9. Nieuw kapsel

Meet jezelf een nieuw kapsel aan. Zo knip je een pony bij jezelf... als je durft tenminste.

10. Eigen lettertype maken

Maak je eigen handschrift, ja dat kan! Via Yourfonts.com maak je van jouw geschreven tekst een digitaal lettertype.

verveling

11. Online shoppen

Denk aan mooiere tijden. Verzin outfits bij je Dr. Martens of shop online fijne, warme hoodies.

12. Sporten

Zorg dat je fit blijft! Geen sportschoolabonnement? Dan sport je toch thuis of in het park? Stream een work-out van YouTube en zweten maar!

13. Netflixen

Samen Netflix kijken is toch leuker dan alleen. Installeer op Chrome Netflix Party zodat je samen kunt streamen én chatten. Weg met die verveling!

verveeld

14. Verander je kamer

Geef je muur een make-over. Maak bijvoorbeeld een prachtige posterwall of maak een plant wall!

15. Blonderen

Ben je klaar met de winter en kun je wel wat zomerse vibes gebruiken? Breng het zonnetje in je haar door je je lokken te blonderen. Dat kan gewoon op een natuurlijke manier: met behulp van citroensap!

16. Kleuren

Verminder je corona-stress door een middagje te kleuren. Nee, het is niet kinderachtig, maar juist heerlijk ontspannend.

Dingen verveling

17. Sieraden

Haal oude sieraden uit elkaar en maak er nieuwe sieraden van! Of spendeer een middagje aan het uit de knoop halen van je kettingen. Your future self will thank you.

18. Sexy time

Spendeer de hele middag met je lover in bed en ontdek nieuwe standjes.

Dingen doen verveling

19. Verven

De bouwmarkten zijn niet open om uitgebreid te shoppen, maar gelukkig wel voor het afhalen van bestellingen. Bestel een paar potten verf met verfspullen en geef je huis een fris kleurtje. Nieuw jaar, nieuwe start, ook nu! Daar word je direct een stuk vrolijker van.

20. Vegetarisch koken

Ontdek een nieuw vega recept: zoals deze linzencurry. YUM!

21. Doe iets voor een ander

Gooi een oproep in de buurtapp dat je tijd over hebt. Misschien kun je iemands hond uitlaten, een boodschap voor iemand doen of even bellen met je eenzame buurman- of vrouw.

22. Borduren

Onder het mom van nieuwe hobby's oppakken: ga borduren! Al die shirtjes met toffe patronen of zinnetjes erop kun jij straks gewoon laten hangen, want dat kun je prima zelf maken. Het is prima tijdverdrijf en je leert direct iets nieuws.

23. Spelletjes met je vrienden

We mogen dan in lockdown zitten, maar ook nu kun je gezellige dingen blijven doen met je vrienden. Je sociale contacten onderhouden is juist zó belangrijk en dat kan ook op een veilige manier. Houseparty kennen we inmiddels allemaal, maar er zijn ook genoeg telefoonspelletjes om smaen met je vrienden te spellen. We zitten allemaal toch al vastgelijmd aan onze telefoons. Wat dacht je van Mario Kart of Yatzy?

24. Gedraaide kaarsen

Heb je nog een paar ongebruikte dinerkaarsen liggen? Ze fleuren de boel al op, maar je kunt ze nóg leuker maken. Je kunt de kaarsen namelijk heel makkelijk zelf draaien. Hoe? Dat leggen we je uit.

25. Maak een scrapbook

Scrapbooks zien er altijd zo aesthetically pleasing uit. Mooie foto's, korte tekstjes erbij en een paar uur later heb je een boek vol herinneringen. Eens met jouw scrapbook bezig te gaan is de oplossing tegen verveling. Even weg van social media en alle technologie en gewoon met je handen bezig. Heerlijk! Zoek jouw lievelingsfoto's uit en schrijf je favorite memories op. Wedden dat je straks zit te glimlachen?

26. Mission Impossible

Ben je nog altijd niet van je verveling af? Maak het jezelf wat moeilijker. Hoe moeilijk? Bijna onmogelijk. Wat dacht je van een middagje met de Rubik's cube? Heb je de oplossing al eens gevonden? Probeer het spel dan te spelen met één hand. Of geblinddoekt.

via GIPHY

27. Humans of New York

Misschien ken je de Facebook-pagina Humans of New York al? Er verschijnen wekelijks aangrijpende verhalen van de straten van New York. Elk verhaal is weer anders, de een hartverwarmend en de ander een echte tranentrekker. Je hebt ook een Amsterdamse versie!

28. Geo guessr

Leuk spel: deze website 'dropt' je ergens in de wereld en jij moet via Google Street View raden waar jij bent beland. Daar kom je wel een verveeld middagje mee door.

Meer op Instagram

29. Geocaching

Geocaching wordt ook wel schatzoeken voor volwassenen genoemd. Nooit van gehoord? Het is niet nieuw, in 2000 is het in de VS bedacht. Sinds de verveling tijdens corona toesloeg, is het ook in Nederland mateloos populair geworden. Er zijn nu in Nederland 97.000 geregistreerde gebruikers.

30. Schoon je inbox op

Een rotklusje, maar het scheelt je weer een volle inbox. Meld je af voor nieuwsbrieven die je écht niet leest. Ga nog een stapje verder en maak mapjes aan waarin je belangrijke mails en minder belangrijke mails sorteert. Opgeruimd staat netjes!

via GIPHY

En verveel je je nog?