Thuiswerken in een klein hoekje: zo creëer je de perfecte werkspot

Werk & studie door Valérie

Kantoor houden aan huis klinkt vaak makkelijker dan het daadwerkelijk is: hoe creëer je een rustige werkplek in een kleine ruimte? Je werkplek heeft veel invloed op je productiviteit, je wilt toch niet continu afgeleid zijn? Met deze tips heb jij binnen no time een fijn werkplekje, gewoon a la maison!

thuiswerkplek

Lees ook: Zo kun je productiever werken als je thuiswerkt

Spelen met licht

Kreeg jij vroeger ook geregeld van je ouders te horen dat je niet in het donker televisie mocht kijken? Anders zou je vierkante ogen krijgen... Gelukkig is dit een fabel, maar het is wél een feit dat je beeldscherm niet het lichtste punt van je werkplek moet zijn. Wanneer dit wel het geval is worden je ogen sneller moe en dat is niet bevorderend voor je productiviteit. Zorg voor voldoende lichtbronnen in de buurt van je werkplek, zoals een raam of voldoende mooie lampen.

I’ve got the power

Thuiswerken + technologie = desperate need of power. Zonder stroom is het onmogelijk om te werken, je computer gaat niet aan of je laptop is leeg. Bekijk waar in je woning je voldoende stopcontacten heb en plant hier je home office. Is dit geen strategische plek? Zorg voor een verlengsnoer met genoeg lengte zodat jij al je benodigde devices aan kan zetten.

Creëer rust door opbergers

“Hè, waar heb ik die pen nou gelaten? Ik moet nu dat nummer opschrijven...” Paniekerig gooi je een stapel documenten omver, met als resultaat dat de papieren nu verspreid liggen door je hele werkplek. Pfff met een zucht begin je opnieuw met het sorteren. Is dit een bekend verhaal voor jou? Het is niet gek dat je essentials, zoals pennen, (belangrijke) documenten en andere werkbenodigdheden binnen handbereik wil hebben liggen. Waarschijnlijk heb je at the office zeeën van ruimte om deze dingen te bewaren. Investeer daarom in een paar handige en stijlvolle dozen voor je thuiswerkplek. Deze zet je onder je bureau, opgeruimd staat netjes!

Zitten is het nieuwe roken?

Een dagje thuiswerken op een ‘normale’ stoel is niet erg, maar nu je al weken thuis werkt kun je misschien wat nek- en rugklachten hebben gecreëerd. De oorzaak? Waarschijnlijk heb je geen goede zithouding. Investeer in een ergonomische stoel, zodat jij je thuiswerkdagen gezond en wel doorkomt. Wist je dat je ook bureaustoelen en sta-zit tafels kunt huren tijdens deze corona crisis voor thuiswerken?

Creëer een inspirerende werkplek

Een saaie werkplek is weinig prikkelend voor je geest. Bovendien vind je het ook niet echt mooi, die twee monitoren die jouw Insta-waardige huis degraderen. Spice up your workspace door je thuiswerkplek te integreren met de rest van je interieur. Heb je veel planten in huis? Zet er een paar in de buurt (of op) je bureau. Ook kun je (in het weekend) het saaie witte bureau in een mooie pasteltint verven. Een saaie thuiswerkplek is hierdoor verleden tijd!

 

Lees ook: Thuis werken? Zorg dat je deze 6 dingen in huis hebt