Deze voordelen van thuiswerken had je nog niet door

Werk & studie door Valérie

Thuiswerken is nu voor de meeste mensen een feit tijdens de 'intelligente lockdown'. Dit is even een hele omschakeling. Nu je verplicht thuis moet werken, is het toch minder praktisch dan gedacht. Niet getreurd, bekijk snel welke voordelen thuiswerken wél heeft! 

thuiswerken

Lees ook: 10 tips waarmee thuiswerken appeltje-eitje wordt
 

Videoflirten met die leuke collega zonder pottenkijkers  

Op werk kun je niet echt ongezien flirten met een leuke collega. Voor je het weet word je alweer uitgehoord door je directe collega die jou iets te lang naar hem zag kijken in de wandelgangen. Lucky you, thuis heb je geen last van nieuwsgierige collega’s. Onder het mom van bila’tje kun je nu ongegeneerd (werkgerelateerde) vragen stellen én kijken hoe de thuissituatie van je werk crush is.  

Knuffelsessies met je huisdier 

Waar je normaal gesproken alleen ’s ochtends en ’s avonds tijd hebt je huisdier aandacht te geven, kun je nu de hele dag even knuffelen. Heb je een kat of kleine hond? Zet een stoel naast jouw werkplek. Nu maar hopen dat je huisdier de hint snapt… #multitasken.

Uitslapen nu je niet in je nette outfit op werk hoeft te verschijnen

Wakker worden, kom op, hup, hup, hup. Je moet nog douchen, poetsen, wassen, strijken. Jochem Meyer heeft het bij het rechte eind op een normale werkdag. Maar nu je niet meer flawless op werk hoeft te verschijnen, kun je je ochtendroutine flink inkorten. Douchen kan ook een uurtje later als je je hebt verslapen. En bovendien hoef je je kleren niet glad te strijken, niemand die het ziet.  

Uitslapen 2.0 met deze slimme tip 

Ondanks je wekker een halfuurtje later afgaat en je geen reistijd hebt - van de slaapkamer naar je woonkamer telt niet mee - blijft opstaan een issue. Wanneer je geen vroege videocall op de planning hebt, kun je nog even wat langer blijven liggen. Leg je werklaptop voor je gaat slapen naast je bed. Zet je wekker niet op je standaard wektijd, maar op het moment dat je werkdag begint. Open vervolgens je laptop en zet jezelf in Skype - of het programma dat gebruikt wordt - op aanwezig en laat je laptop open. Op deze manier ben je ingelogd en gaat niemand zeuren om een rood bolletje #afwezig. Sluit je ogen en geniet nog even van een halfuurtje extra slaap. 

Extra pauzes inlassen in het zonnetje 

Mogen wel allemaal even héél blij zijn dat de self quarantaine in de lenteplaats vindt en niet in een koude en regenachtige novembermaand. Wissel je thuiswerkplek regelmatig even af voor een paar zonnestraaltjes. Niemand die je controleert hoe vaak je van je werkplek af bent. En bovendien… van het lentezonnetje word je het meest bruin! 

Lees ook: Thuis werken? Zorg dat je deze 6 dingen in huis hebt