Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

10 tips waarmee thuiswerken appeltje-eitje wordt

Reageer 0

Niks is vervelender dan een wekker die afgaat wanneer je heerlijk ligt te slapen. En zodra je de douche uitloopt, is het alsof je bed je aanstaart en schreeuwt om terug te komen. Gelukkig is er tegenwoordig zoiets als flexwerken. Maar kun jij je voldoende concentreren vanuit huis? Als jouw concentratievermogen niet zo goed is, kan dit voor belemmering zorgen. Maar geen zorgen, wij geven jou de ultieme tips, waardoor het een makkie wordt om vanuit je eigen huis te werken.  

Werk = werk

Draai even de knop om en houd in je achterhoofd: werk = werk. Probeer je van alle dingen af te zonderen die je kunnen afleiden. Dus ook je hond of kat die om je aandacht vraagt.  

Materiaal

Het kost je wat, maar het bespaart je wel veel tripjes naar de fysiotherapeut. Een goed bureau, kwalitatieve stoel en een eventuele polssteun zijn essentieel. 

WiFi

Zorg thuis voor een goede internetverbinding zodat dit je niet hoeft te belemmeren in je werk. Slecht internet kan erg vervelend zijn wanneer je een mailtje moet versturen. 

Opgeruimd huis

Rommel om je heen betekent rommel in je hoofd. Zorg dat je in een omgeving werkt waar het opgeruimd en rustig is. Kleed je bureau leuk aan, maar maak er geen circus van. 

Uit bed, nu!

We snappen dat het fijn is om vanuit je warme bedje te werken, dit is echter niet heel productief. De verleiding om in slaap te vallen wordt namelijk een stuk groter. 

Plannen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een planning is een echte must! Hierdoor weet je wat je te doen staat. Je weet waar je moet beginnen en wanneer je wat af moet hebben.  

Pauze = nodig

Het is niet goed om de hele dag binnen te zitten. Las daarom af en toe een pauze in voor jezelf zodat je een frisse neus kunt halen. Doe tussendoor een boodschapje of laat de hond uit. Zolang je maar even buiten komt! 

Niet storen a.u.b.

Maak aan iedereen duidelijk dat je aan het werk bent. Heel leuk dat je lief je vertelt hoe de voetbalwedstrijd van gisteravond was afgelopen, maar dit kan ook allemaal na werktijd onder het genot van een glas wijn.  

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen