10 tips waarmee thuiswerken appeltje-eitje wordt

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Veel van ons moeten er de komende week of weken aan geloven: thuiswerken. Dat kan nog wel eens een uitdaging vormen, want hoewel je geen afleiding van je andere collega's hebt zijn er wel andere stoorzenders. Een paar concentratie- en productiviteittips zijn dus geen overbodige luxe. Wij geven jou de ultieme tips, waardoor het een makkie wordt om vanuit je eigen huis te werken.  

thuiswerken

Lees ook: Zo creëer je een fijne thuiswerkplek

Uit bed, nu!

We snappen dat het fijn is om vanuit je warme bedje te werken, dit is echter niet heel productief. De verleiding om in slaap te vallen wordt namelijk een stuk groter.

Plannen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een planning is een echte must! Hierdoor weet je wat je te doen staat. Je weet waar je moet beginnen en wanneer je wat af moet hebben.

Werk = werk

Draai even de knop om en houd in je achterhoofd: werk = werk. Probeer je van alle dingen af te zonderen die je kunnen afleiden. Dus ook je hond of kat die om je aandacht vraagt. Lastig? Spreek pauzemomenten af met jezelf waarin je je wel mag laten afleiden.

Materiaal

Het kost je wat, maar het bespaart je wel veel tripjes naar de fysiotherapeut. Een goed bureau, kwalitatieve stoel, een aparte muis bij je laptop en een eventuele polssteun zijn essentieel. Waarschijnlijk zul je enkele weken thuis moeten werken, dus het is het geld wel waard...

Pauze = nodig

Het is niet goed om de hele dag binnen te zitten. Las daarom af en toe een pauze in voor jezelf zodat je een frisse neus kunt halen. Doe tussendoor een boodschapje of laat de hond uit. Zolang je maar even buiten komt!

Opgeruimd huis

Rommel om je heen betekent rommel in je hoofd. Zorg dat je in een omgeving werkt waar het opgeruimd en rustig is. Kleed je bureau leuk aan, maar maak er geen circus van.

Niet storen a.u.b.

Maak aan iedereen duidelijk dat je aan het werk bent. Heb jij toch afleiding? Investeer dan in een goede noise-cancelling headphones.

Shop thuiswerk goodies