Zo creëer je een fijne thuiswerkplek

Werk & studie door Daniëlle

Thuiswerken is de nieuwe norm in Nederland vanwege de corona-maatregelen. Ben jij ook een van de velen die lange tijd (deels) thuis aan de bak moet? Dan is het belangrijk om een plekje in huis te hebben waar je lekker aan de slag kan en geen last hebt van afleiding.

thuiswerkplek

Lees ook: Toffe kantoor hebbedingen om werken nét iets leuker te maken

Musthaves voor je thuiswerkplek

Bureau

Er zijn een aantal meubels en accessoires die je gewoon móet hebben voor in je thuiswerkplek. Laten we beginnen met een goed bureau. Een echte ‘musthave’, als je het ons vraagt. Je bureau is het belangrijkste meubel van de hele ruimte. Je moet dus een bureau hebben dat groot genoeg is voor jou om op te werken. Met een te klein bureau merk je al gauw dat je je spullen niet kwijt kan en dat kan zorgen voor ergernis en afleiding. Zorg er dus voor dat je een bureau hebt dat groot genoeg is en voldoende opslagruimte heeft. Als je klein woont, kun je gaan voor een uitschuifbaarbureau: handig!

De juiste bureaustoel

Het is belangrijk dat je comfortabel en recht zit tijdens het werken. Met de juiste bureaustoel concentreer je je beter én voorkom je rugklachten. Win-win, dus. Als je aan de eettafel werkt is het namelijk niet fijn om een paar uur lang op een stoel te zitten die niet bestemd is voor thuiswerken.

Een bureaulampje

Het zal best nog wel eens vaak voorkomen dat je nog in de late uurtjes nog thuis moet (over)werken. Je hebt dan geen zonlicht dat naar binnen schijnt, dus kun je wel wat extra licht gebruiken.

Een prullenbak

Het is wel duidelijk waarom een prullenbak een echte must is. Je troepjes slingeren niet rond op je bureau, maar belanden netjes in de prullenbak. Een rommelig huis is een rommelig hoofd, zeggen ze weleens.

Een klokje voor op het bureau

Door een klein klokje op je bureau te zetten ben jij je helemaal bewust van de tijd en zul je je deadlines gemakkelijk halen. Plus: het is nog een leuke decoratie ook!

Een ladekastje

Niks is zo vervelend als je spullen niet kunnen opbergen. Maak dat verleden tijd door voldoende kastjes te plaatsen in je thuiswerkplek. Zo heb je geen rommel en weet je altijd waar je dat ene notitieboekje of die pen ligt.

 

Beter thuiswerken: zo doe je dat

Er zijn nog genoeg andere manieren hoe je zonder meubels en accessoires een fijne werkruimte kan creëren. Lees verder voor tips om je lekker comfy te voelen op je thuiswerkplek.

Een rustige werkplek

Als je productief wil bezig zijn is een rustig en stille werkplek voor de meeste mensen een must. Houd je werkruimte neutraal, maar niet saai. Zorg voor lichte muren, en maak de plek niet al te druk door té veel meubels of accessoires toe te voegen. Tip: planten werken rustgevend. Dus het kan zeker geen kwaad als je wat groen in de ruimte toevoegt.

Zorg voor zoveel mogelijk daglicht

Natuurlijk daglicht is niet alleen belangrijk op je thuiswerkplek. Hoe meer daglicht, hoe beter je kunt werken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die meer daglicht krijgen langer slapen, meer bewegen en een hogere kwaliteit van leven hebben. Klinkt goed! Gooi de gordijnen dus na het wakker worden meteen open.

Creëer een inspirerende werkplek

Een werkplek is niet alleen bedoelt om te werken, maar ook om inspiratie op te doen. Een thuiswerkplek hoeft daarom ook niet saai te zijn, als het maar inspiratie opwekt en je je ei kwijt kan. Hang een moodboard of posters aan de muur die jou inspireren. Denk aan quotes, tekeningen, concepten, diploma’s of kunst. Zo kan je verschillende accessoires toevoegen aan je werkruimte die het niet té druk maken, maar wel je fantasie prikkelen.

thuiswerkplek

Lees ook: € 20 korting op je studie met deze NHA Thuisstudies kortingscode!