Thuiswerk hack: Deze kleuren bevorderen je productiviteit

Werk & studie door Daniëlle

Iedereen verlangt naar een fijne en rustige plek waar ze lekker kunnen werken en ze de productiviteit als het ware in kunnen ademen. Een thuiskantoor is de perfecte plek om dat te kunnen doen; soms kan het namelijk best lastig om geconcentreerd te blijven. Je raakt bijvoorbeeld afgeleid, hebt geen motivatie of het lukt gewoon niet om een andere reden. Wanneer je jezelf hierin herkent wil je dit misschien wel weten: van deze kleuren bevorderd namelijk je productiviteit.

Lees ook: Thuiswerken in een klein hoekje: zo creëer je de perfecte werkspot

Blauwe tinten

Blauwe muren in jouw thuiskantoor werken rustgevend en zorgen voor een frisse uitstraling. Hierdoor krijg jij ook weer meer motivatie en werk je dus een stuk productiever. Donker blauw helpt jouw brein op gang te brengen en licht blauw zorgt ervoor dat jouw concentratie verbeterd. Het lastige aan een thuiswerkplek met blauwe tinten is dat je ze met de juiste accessoires en kleuren moet combineren om ervoor te zorgen dat de plek niet te 'koud' en eentonig wordt. Je kunt dit makkelijk doen door wat planten en bruine of zwarte accessoires toe te voegen. Hieronder shop je de mooiste accessoires voor een blauwe thuiswerkplek:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home Office l Inspiring Design (@thecuratedhomeoffice) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Magee (@deco.dwelling) on

Groen

Een plantje hier en daar of een groen geschilderde muur kan er al voor zorgen dat jij een stuk productiever wordt. Verschillende studies hebben aangetoond dat de kleur groen je lekkerder laat werken in je home office. Daarbij ontvangt een groengeschilderde winkel gemiddeld meer klanten dan wanneer een winkel een andere kleur heeft. De kleur is namelijk allesbehalve saai: het houdt de kamer fris en levendig, precies wat je nodig hebt in een thuiswerkplek! Shop hier mooie accessoires om jouw thuiskantoor op te fleuren:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robyn Donaldson (@around.robyn) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Furniture Choice (@furniturechoice) on

Lees ook: De 10 mooiste instagrammable werkplekken van Nederland