VIDEO: Zo maak je zelf gedraaide kaarsen

Wonen door Chloe

Deze trend heb je vast niet gemist. Je kan geen social media platform meer openen of je ziet ze wel ergens shinen in een interieur: gedraaide kaarsen. Deze kaarsen geven een speciale twist aan een doodgewone kaars. En waar kan je deze vinden? Nou gewoon, bij jouw thuis. Je kan ze namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Hartstikke leuk om te doen als volgend DIY-project.

gedraaide kaarsen

Lees ook: 6x de lekkerste geurkaarsen 

Gedraaide kaarsen

Zelf leuke interieuritems maken en enorm leuk om te doen. En deze twisted candles zijn helemaal niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat je de goede kaarsen hiervoor koopt. Het is belangrijk om te weten of de kleur alleen van buiten zit of ook binnenin de kaars. Wanneer de kleur alleen op de buitenste laag zit, dan zal deze tijdens het maken verdwijnen. Je wilt natuurlijk wel wat kleur behouden en niet eindigen met een naked kaars.

Zo maak je ze zelf

Om de gedraaide kaarsen zelf te maken heb je eerst wat normale kaarsen nodig. Vervolgens vul je een grote pan, kan of vaas met warm water waar de kaarsen inpassen. Let op dat je geen gekookt water gebruikt. Dit zullen je kaarsen namelijk niet overleven. Wacht nu zo'n vijftien minuten totdat ze zacht zijn en je ze kunt buigen. Haal ze eruit en maak ze plat. Hierna is het tijd om de twist erin te brengen. Hoe je dit invult kan je helemaal zelf bepalen. Draai de kaarsen helemaal of slechts gedeeltelijk. Alles kan!

Laat de kaarsen nu afkoelen en weer hard worden. Tada! Nu heb je een selfmade gedraaide kaars om je interieur een upgrade te geven. Check deze video en ga snel aan de slag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Karoline Dall (@karodall) op

Kaarsen kopen

En mocht je experiment toch in het water vallen, dan kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om de kaarsen gewoon te kopen.

 
Beeld: iStock

Lees ook: IKEA DIY: Geef je Billy-kast een make-over