Vega recept: Gele linzencurry met pompoen, stukjes dés en platbrood

Eten door Laura

Yes, we zijn bij de laatste dag van de Nationale Week Zonder Vlees! Is het jou al gelukt? Nog maar een dagje te gaan. Als afsluiter hebben we een heerlijke linzencurry. Curry’s zijn het ideale comfort food. Lekker kruidig en verwarmend, en je kunt er oneindig mee variëren! Ook zijn ze meestal rijk gevuld met peulvruchten en groenten, lekker gezond dus. Dankzij dit recept met vegetarische stukjes van Quorn hoef je het vlees geen moment te missen!

linzencurry

Essentials voor de keuken:

 

 

Ingrediënten

  • 350 g Quorn stukjes dés
  • 800 g flespompoen, in kleine blokjes
  • 400 g linzen uit blik
  • 400 g sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 2 platbroden
  • 2 el gele currypasta
  • 15 g verse peterselie zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
  2. Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  3. Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
  5. Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.

 Lees ook: Vega recept: Taco’s met rode linzen, spinazie en zoete aardappel