6 typische appjes die alleen je moeder kan sturen

Vrije tijd door Jennifer

Een appje van je moeder, het kan alle kanten op. De ene keer is het een glitterplaatje en de andere keer een spontane 'ik houd van je'. Eén ding is zeker: moeders hebben een unieke Whatsapp-stijl. Herken jij deze typische appjes?

moeder appjes

Lees ook: Aha! Dus dit betekenen sommige emojis écht

Leef je nog?

Hoe oud je ook bent, moeders zullen altijd blijven vragen hoe het met je gaat (vaders trouwens ook). Sommige stoppen zelfs nooit met zeggen dat je voorzichtig moet doen.

Kort en krachtig

Doordat moeders vaak niet zo snel typen, kan een appje al snel bot overkomen. Neem het ze niet kwalijk, wees blij dat ze WhatsApp in ieder geval hebben ontdekt. Ze houdt nog steeds zielsveel van je, hoor.

Lange verhalen

De zeer korte appjes worden heel af en toe dan toch afgewisseld met een lang verhaal. Deze verhalen kunnen soms enorm uit de lucht vallen, zoals bij Vera’s moeder.

Autocorrect

Een overenthousiaste moeder zorgt ook voor typfoutjes, die ze dan heel ingewikkeld probeert te corrigeren. Door haar enthousiasme ontstaan soms appberichten die nog moeilijker te kraken zijn dan de Da Vinci code.

Mierzoete plaatjes!

De liefde laten ze ook regelmatig zien door middel van leuke, bewerkte afbeeldingen uit het jaar 2000. Vaak staat hier iets op als “pluk de dag” of “goedemorgen zonder zorgen”. Deze hebben ze of op Google gevonden of doorgestuurd gekregen. Kort, bondig én makkelijk! (Maar wel heel lief.)

Emoji miscommunicatie

Veel liefde, bezorgdheid en korte appjes dus. Al komt de liefde soms wel heel moeilijk over, wanneer een moeder niet weet hoe ze de emoji’s moet gebruiken. Eh, houd ook van jou, mam?

Lees ook: Heb jij nomophobia: de angst zonder mobiel te zijn?