Aha! Dus dit betekenen sommige emojis écht

Media door Jeanine

We appen veel en jezelf uitdrukken is nog best lastig. Gelukkig zeggen emoji soms meer dan woorden… mits je de goede emoji gebruikt, natuurlijk. Want wist je dat sommige emojis heel iets anders betekenen dan we denken? Kijk zelf maar.

Emojis betekenis

Lees ook: 7 Facebook-statussen die verboden moeten worden

💁‍♀️‍  Vrouw met uitgestoken hand

Deze gebruiken we maar wat graag, want hij is zo lekker sassy. Toch betekent deze emoji heel iets anders. Hij heet eigenlijk ‘Information Desk Person’, en het meisje werkt als receptioniste. Weet je dat ook weer.

😵 Shock

De betekenis van deze emoji is niet helemaal vergezocht. Wij gebruiken ‘m altijd om pure shock uit te drukken. Hij heet Dizzy Face: de wereld draait omdat hij zo erg schrok van wat hij heeft gezien.

 🙆‍♀️ Vrouw met armen omhoog

Wist je dat deze ‘Face With Ok Gesture’ heet? Blijkbaar moeten de armen een O voorstellen, oftewel Ok. Wij gebruiken ‘m vaak vrij casual, maar zeker niet als Ok. Weten we dat ook weer.

😪 Sleepy face

Dacht je dat deze emoji stond voor huilen en snotteren? You thought wrong. De emoji heet namelijk Sleepy Face en de ‘traan’ in kwestie is in werkelijkheid kwijl. Ja, serieus.

🏩 Hotel

Dacht je heel onschuldig dat dit een ziekenhuis moest voorstellen door de ‘H’? Je bent niet de enige, maar we moeten je teleurstellen. De emoji Love Hotel staat voor niets minder dan een hotel waar je voor een uurtje een kamer kunt boeken. Oeps.

📛 Vlam

Geef toe, dit lijkt wel een beetje op een emoji voor verboden liefde: een stopbord dat in vlammen opgaat. Het is dus eigenlijk een Name Badge emoji. Je weet wel, zo’n kaartje dat je op doet als je niemand kent, bijvoorbeeld tijdens speeddaten.

Lees ook: FOTO: Teske de Schepper is moeder geworden: 'Een mooie badbevalling!'