DIY: 10 dingen die je allemaal met emoji's kan doen

Vrije tijd door Marleen_S

Met emoji's kun je veel meer dan alleen in een WhatsAppje versturen. Gek op het drolletje of het katje met hartjesogen? Dan freubel je er toch iets leuks van wat je óók nog eens kunt gebruiken. Van kussentjes tot onderzetters!
 
Strijkkralenkunstwerk

Bron

Weet je nog, die good old strijkkralen van vroeger? Nou, sleep ze maar weer van zolder, jat ze van je nichtje of koop ze bij de speelgoedwinkel, want deze DIY schreeuwt om gemaakt te worden. Geef ze cadeau aan je jarige vriendin of maak er een leuke sleutelhanger van. 

Macarons


Bron

Horen we daar trommelgeroffel in de buik? Wat is er nou lekkerder dan macarons? Emoji-macarons! Volg een willekeurig recept van macarons, druppel gele vloeistof bij je eiwitten, maak een bananenvullig en beschilder je macarons achteraf met eetbare verf.

Kussens


Bron

Voor de handige Hetty's onder ons: ga aan de slag met naald en draad. Naai er een heleboel om je bank of bed mee op te vrolijken of leg standaard de grijzende emoji klaar op de stoel voor als je een baaldag hebt. Een video-tutorial (handig!) bekijk je hier

Onderzetters


Bron

Koop een pakketje kurken onderzetters bij Ikea, doop ze in de hele verf en laat ze een paar uurtjes drogen. Als ze kurkdroog zijn (ha ha, knipoog) schets je met potlood de emoji die je wilt schilderen. Dan is het een kwestie van je vaste hand gebruiken en verven maar!

Klokje rond


Bron

Wat een schijtklok is dit zeg, maar wel de allerleukste schijtklok van de buurt. Koop een hele simpele klok bij Xenos, Ikea of Action en haal deze voorzichtig (!) uit elkaar. Voor de creabea's: schilder de achterwand wit en verf je emoji erop. Voor de iets minder handige bea's: print je emoji (zorg dat de resolutie hoog is, net zoals het aantal pixels) op wit papier en plak deze tegen de achterwand. 

Tasje


Bron

Leuk, zo'n zwarte leren clutch, maar met deze vrolijke emoji-tas maak je pas echt de blits op welk festival dan ook deze zomer! Goed te weten: je hebt een naaimachine nodig of een handige moeder/oma/tante, want met de hand dit pareltje in elkaar naaien, is lastig. En het leuke is dat je je tas zo groot kan maken als je maar wilt én in welke emoji-vorm je maar wilt. Let wel op, een lippenstiftje of mobiel is te doen, een laptop is een tikkeltje te zwaar voor het materiaal.

Koekjes


Bron

Krijg je koekiemonsters op bezoek? Of wil je een goede move maken bij je collega's? Maak dan de lekkerste zandkoekjes van het land en versier ze achteraf met marsepein om een emoji erop te maken. Het is bijna te lekker om op te eten. 

Rode schoentjes


Bron

Als je een échte emoji-fan bent, dan mogen deze schoenen niet in je kast ontbreken. Gelukkig kun je elke canvas gymp in een middagje omtoveren tot een emoji-eyecatcher. Je hebt hiervoor een simpele gymp nodig, watervaste textielverf, schoenspray en goede tekenskills. Als je dat allemaal hebt, dan komt het zeker goed met deze DIY.

Rok

Bron

Eigenlijk is deze DIY geschikt voor elk kledingstuk, maar dit rokje vonden wij dan weer supercute. Voor op kantoor is het misschien een klein beetje overdreven, maar als je een leuk feestje op de planning hebt staan is 'ie 100% partyproof. Je gaat als volgt te werk. Koop een witte rok, print op speciaal strijkpapier je favo emoji's uit, strijk ze op je rok en dan.... Ben je al klaar! Zo simpel kan het leven zijn. Maar eh, heel erg wasmachinebestendig is je rok niet, dus wees voorzichtig met vlekken.


Bron

Last but not least, deze ketting mag niet in dit lijstje ontbreken. Ooit gehoord van fimoklei? Creabea's over de hele wereld zijn er gek op. Je kan er namelijk alles mee maken, droogt goed op en leent zich perfect voor sieraden maken. Print je emoji's uit op kleine stickertjes, knutsel rondjes, vierkantes en andere figuurtjes met fimoklei, plak je stickers erop en knip/snij het tot slot nog wat bij. En zie hier: je zelfgemaakte statementketting.
 

Welke emoji-DIY ga jij uitproberen?