5X cadeaus onder € 10 die je kunt geven

Vrije tijd door Anjali

Ben jij altijd zoekende naar het perfecte cadeau voor een verjaardag, jubileum of zomaar, maar wil je er niet veel geld aan besteden? Dit zijn verschillende opties voor cadeaus onder de tien euro.

Cadeau onder de tien euro

Soms lijkt het wel of je in een korte periode ineens iedereen presentjes moet geven: veel verjaardagen achter elkaar, sinterklaas en kerst en niet te vergeten de valentijns- en jubileumskado's. Maar een goed presentje hoeft niet duur te zijn. Daarom geven wij verschillende ideeën waarvoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten.

1. Tegeltje

Een tegeltje kan heel leuk zijn, en past in ieder interieur. Of het nu zo'n tegeltje met een diepe lijfspreuk is of een exemplaar met een mooi plaatje erop: Het past altijd overal, en er is voor iedereen iets leuks. Extra tip: geef een tegeltje met een gepersonaliseerde, tekst of datum, of laat er eentje maken met een foto erop. Op die manier is het creatief én persoonlijk.

2. Douche en bad

Een douchepakket is vaak erg simpel, maar wel heel gewenst. Hoe handig is het om geen eigen douchefoam, shampoo, conditioner of badspullen te kopen? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt: sommige winkels als Rituals zijn wat duurder, maar er zijn ook genoeg pakketten te verkrijgen in goedkopere winkels. Of stel zelf een douchepakket samen, nog unieker.

3. Mok

Ook met een mok kun je alle kanten op: kies er één met een leuk design of tekst die bij de ontvanger past. Of personaliseer er eentje om het echt een persoonlijk item te maken. Extra tip: mocht je nu echt heel handig zijn en écht een unieke mok willen geven, kun je die ook redelijk gemakkelijk zelf maken of versieren.

4. Geurkaarsen

Met geurkaarsen zit je altijd goed, je moet alleen wel even bedenken welke geuren de ontvanger lekker vindt. Het staat mooi op een tafeltje of in de kast, en laat het huis heerlijk ruiken. En het kost niet zo veel: win-win dus.

5. Pakket

Stel zelf een pakket samen met spullen die de ontvanger graag wil of vaak gebruikt. Dit kan een douchepakket zijn, maar het kan ook andere items bevatten: denk aan snoep, kaarsen, spelletjes of kleding. Het ligt er natuurlijk wel aan of diegene vaak dure spullen gebruikt, maar in principe kun je zelf je prijs bepalen, en hoef je er niet diep voor in de buidel te tasten. Wees creatief met je cadeau!