Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Met deze trucjes haal je sieraden in no time uit de knoop

Grote oorbellen, een set prachtige armbanden om je pols of juist een flinterdun kettinkje: sieraden maken een outfit vaak helemaal af. Heel leuk natuurlijk, maar voor je het weet zitten je favoriete accessoires in elkaar vast. No worries, want je haalt ze zo weer uit de knoop! 

sieraden uit knoop halenLees ook: Dit zijn de sieradentrends voor 2020

Knoop in je lievelingssieraden

Je kent het wel: het is ochtend, je hebt haast en zoekt dat ene leuke kettinkje dat je vandaag wilt dragen. Je plukt 'm uit het bakje en jawel: het zit verwikkeld in nog drie kettingen. Even snel uit de knoop halen, is vaak zo makkelijk nog niet. Voor je het weet, heb je een nog grotere knoop in je gelieve sieraden. Weggooien dan maar? Dat hoeft gelukkig niet! Met onderstaande trucjes krijg je de sieraden zo weer los. Je hoeft alleen maar een naald en babypoeder of babyolie in huis te hebben. En een beetje geduld... Dat is het zeker waard, want daarna zijn je sieraden weer klaar voor gebruik! 

Truc 1: babyolie

Kwamen je ouders vroeger ook aanrennen met boter of olie als jouw vinger ergens in vastzat? Olie doet wonderen om iets lekker glad en soepel te maken. Best logisch eigenlijk, dus waarom proberen we dat niet met onze sieraden? Je kunt hiervoor het beste wat olijf- of babyolie gebruiken. Een druppeltje op de knoop smeren is vaak al voldoende. Masseer de olie een beetje in en trek voorzichtig de draden uit elkaar. De sieraden worden gladder door de olie, waardoor je ze makkelijker los kunt halen. 

Lukt het niet met je vingers? Steek dan een naald in het midden van de knoop om deze langzaam en voorzichtig uit elkaar te halen. Je kunt ook twee naalden gebruiken voor wat meer grip. 

Truc 2: babypoeder

Nog zo’n product waar je in eerste instantie niet zo snel aan denkt. Door wat babypoeder op de knoop te deppen, wordt het wat losser en kun je de sieraden gemakkelijker uit elkaar halen. Een naald kan hierbij weer de uitkomst bieden om de hardnekkigste knopen los te wrikken.

Gelukt? Vergeet dan niet om de sieraden goed schoon te maken met wat keukenpapier. Zo blijven jouw kettingen en armbanden het langst mooi.

Tip:

Bewaar je accessoires in aparte vakjes in sieradendoosjes of aan haakjes om te voorkomen dat ze in de knoop raken.

 

 

Lees ook: De leukste bewaardoosjes voor je sieraden 

Bron: GettyImages