De leukste ideeën voor vriendinnenuitjes

Vrije tijd door Roos

Er gaat niets boven tijd doorbrengen met je vriendinnen. Een dag, een weekendje of zelfs een hele week: de mogelijkheden voor leuke vriendinnenuitjes zijn eindeloos. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk maakt het niet eens uit wat jullie gaan doen. Je bestie aan je zijde staat altijd garant voor een feestje. Ben je toch een beetje inspiratieloos? Hieronder lees je onze favo ideeën voor vriendinnenuitjes. 

1. Vriendinnenuitjes: Wellness

Er gaat niets boven een dagje relaxen met je dierbaarste vriendinnen. Dit is dan ook meteen een van de meest ontspannen vriendinnenuitjes in dit rijtje. Tijdens een dagje wellness kunnen jullie namelijk in alle rust bijkletsen, je hart luchten of simpelweg tot rust komen. Hop van bubbelbad naar bubbelbad en pak af en toe een rustgevende sauna tussendoor. En vergeet natuurlijk niet een uitgebreide lunch met wijn, veel wijn! Heb je geen hele dag vrij voor vriendinnenuitjes, maar enkel voor een avondvullend programma? Veel sauna’s zijn tot ’s avonds laat geopend. Dan spring je na je werk gewoon in de auto voor een hapje eten en een avondje relaxen.

2. Vriendinnenuitjes: Weekend weg

Heb je een grote vriendinnengroep en zijn de ideale vriendinnenuitjes een weekendje met elkaar op stap? Het moge duidelijk zijn: met al die verschillende meningen valt het vaak niet mee om een bestemming te kiezen. De oplossing daarvoor is simpeler dan je denkt. Voor vriendinnenuitjes als deze stel je gewoon één of twee meiden aan als ‘chef-weekendje-weg’ en laat hen de bestemming en accommodatie regelen. Op de dag van vertrek verzamelen jullie en wordt de bestemming pas onthuld. Zo is het ook direct een van de spannendste vriendinnenuitjes, want tot op de dag van vertrek heb je geen idee waar jullie heen gaan. Kanttekening bij dit soort vriendinnenuitjes: jullie kunnen natuurlijk zelf de regels bepalen. Bijvoorbeeld of de chef-weekendje-weg het dagprogramma ook bepaalt of dat jullie dit liever samen beslissen, eenmaal aangekomen op de plek van bestemming. Ook kunnen jullie het budget natuurlijk helemaal vrij bepalen. Wist je dat je met een paar handige trucjes al heel goedkoop vliegtickets kunt scoren?

3. Vriendinnenuitjes: Strand

Geen tijd voor een heel weekend of hele week weg? Of ben je je vriendin na een dag gewoon alweer zat (kan, we don't judge), dan is het ook leuk om een dagje naar het strand te gaan. Het is een van de makkelijkste vriendiennenuitjes, want je springt gewoon in de auto en kart richting het dichtsbijzijnde strand. Heb je een lange rit voor de boeg? Knal de muziek dan op vol volume en stop af en toe voor een lekkere koffiebreak. Eenmaal aangekomen rol je in de zomer je strandhanddoekje uit voor een uitgebreide zonsessie, terwijl je in de winter een winderige wandeling maakt. Daarna heb je wel een koud biertje of warme chocomelk met slagroom verdiend, nietwaar? En dat is ook het ultieme moment voor wat één op één quality time met je bestie. 

Lees ook: Die ene vriendin die nooit een rondje haalt: zo pak je het aan

vriendinnenuitje

4. Vriendinnenuitjes: Escape room

Heb je weleens een escape room gedaan? Dan word je opgesloten in een kamer en moet je door middel van puzzels en raadsels weten te ontsnappen binnen de tijd. Het aantal escape rooms is de laatste jaren enorm gestegen en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Van superspannend tot extreem ingewikkeld: kies zelf wel escape room het beste bij jouw gezelschap past. Tip: houden jij en je vriendin(nen) wel van een beetje technologie? In de categorie stoere vriendinnenuitjes: ga naar een VR-Escape Room, waarbij je met een virtual reality bril op je hoofd allerlei puzzels en raadsels moet oplossen.

5. Vriendinnenuitjes: Shoppen

Een ding dat bijna alle vriendinnen wel gemeen hebben: shoppen. Dit uitje staat dan ook met stipt op nummer één als het gaat om de populairste vriendinnenuitjes. Niet alleen wil je er zelf leuk uit zien, maar ook gun je het vriendinnen natuurlijk als geen ander om er volgens de laatste trends bij te lopen. Ga telkens voor een andere stad, zodat het echt voelt als een dagje uit. Wist je dat je in de kleinere steden of dorpen vaak de allerleukste boetiekjes hebt? Daar koop je originele kleding die niemand in jouw eigen woonplaats heeft. Is dat even mooi meegenomen!

6. Vriendinnenuitjes: Wintersport

Après ski, glühwein en skileraren, need we say more?! Maak de piste onveilig met je girl squad en boek een van onze favo vriendinnenuitjes: namelijk een weekend of weekje naar de sneeuw. Zijn jij en je vriendinnen niet zulke fanatieke pisterakkers? Dan is er nog genoeg te beleven tijdens deze vriendinnenreis, want lekker lunchen, chillen in de zon en après ski! Oh en hadden we al gezegd dat er altijd leuke mannen op wintersport te vinden zijn? 

Lees ook: Deze 8 type vriendinnen zitten in elke Whatsapp groepschat

Beeld: iStockphoto