Zo kom jij als koukleum de winter door!

Lichaam door Fadak
Het is een feit, ladies. De mooie dagen zijn dan nu echt voorbij en in ruil daarvoor hebben we regen, wind en grijze wolken teruggekregen. Natuurlijk moeten we deze winter ook weer overleven. En dat doen we dan maar op deze manier! 
 
En vooral voor de koukleumen onder ons wordt dit een zware periode. Ze zitten voortdurend te zeuren over hoe koud ze het hebben en of de verwarming niet een stukje hoger kan. Om zichzelf ‘warm’ te houden, zitten ze voortdurend met de benen te wiebelen in de hoop dat het zal helpen. Tijdens de zomerse dagen zat jij te denken aan warme chocomel drinken voor de openhaard. Maar nu de tijd daar is, is het een ware nachtmerrie voor jou. Toch zul je de cold days door moeten komen. En daarom hebben wij de ultieme tips om dit seizoen toch te overleven. 
 

 
... Stop ten eerste met telkens te zeggen hoe koud je het hebt. Als je eraan denkt, dan let je er meer op en hoe meer je je erop focust, hoe erger het allemaal lijkt te zijn. 
 
… Probeer zoveel mogelijk skinny jeans en leggings te vermijden tijdens het koude weer. De warmte van je lichaam kan niet vastgehouden worden met een strakke broek. Door iets wijds aan te trekken, is er de mogelijkheid om warmte naar binnen te laten. En gelukkig zijn flared jeans weer helemaal in. Dus je bent nog steeds fashionable! 
 
… Stop met roken! Roken zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen en dit heeft weer als consequentie dat je bloedsomloop minder goed is. Dit is vaak de reden dat rokers sneller koude handen en voeten hebben. 
 
… Probeer geen katoen te dragen. Katoen houdt vocht vast en zo krijg je het natuurlijk never nooit warm. Je kunt beter voor wol gaan! 
 
… Investeer in wat mooie flanellen lakens, ondanks dat het wat duurder is, krijg je er wel iets voor terug. Heel veel warmte. 
 
 
… Stimuleer je bloedcirculatie door meidoornthee te drinken. 
 
… We weten dat het heel verleidelijk is en dat je niks anders wilt dan een hete douche nemen na een lange en koude dag, maar dit is toch niet een al te best idee. Nadat je uit de douche stapt, komt de kou als een veel hardere klap in je gezicht en probeer je zelf dan nog maar eens warm te krijgen. 
 
… Hang je pyjama nog even op de verwarming voordat je hem aantrekt of stop hem in de droger, zodat als je hem aantrekt het lekker warm is. 
 
… Een kruik is een must in de winter! Heb je er geen één in huis? Vul een dikke oude sok met wat rijst en warm hem op in de magnetron. 
 
… Knip uit een oude wollen trui de vorm van je voeten en gebruik het als inlegzooltje. Zo heb je altijd warme voetjes, we like! 
 
Hoe zorg jij ervoor dat je het warm krijgt?