Met sokken aan slapen? Daarom is het wél een goed idee 

Lichaam door Redactie Ze.nl

Slapen met sokken aan: sommigen vinden het maar niets, anderen zweren erbij. Op het bekende forum Reddit woekert er inmiddels al weken een discussie, want is het eigenlijk niet vies? En zou je, zoals mijn moeder vroeger altijd beweerde, er echt wintertenen van kunnen krijgen? Nou, wij hebben goed nieuws voor iedereen die met sokken in bed slaapt: het is helemaal geen gek idee om dit te doen. En hier is waarom. 

Bloedcirculatie

Om in slaap te vallen is het namelijk heel belangrijk dat je lichaam op de juiste warme temperatuur is. Warme voetzolen zorgen ervoor dat je bloedcirculatie beter wordt, je aderen worden namelijk wijder en dit zorgt ervoor dat het bloed sneller door je lichaam stroomt. Hierdoor blijft je lichaam dus ook warmer. Ga maar na: wanneer je voeten koud zijn, voelt vaak je hele lichaam koud. Wanneer deze warm zijn… wordt de rest van je lichaam ook sneller warm!

Sokkenseks

Oh en over iedereen die sokken in bed niet sexy vindt, lees even het volgende. Wist je dat van alle vrouwen die tijdens het onderzoek seksten met sokken aan maar liefst 80% klaarkwam? Onder diegene die geen sokken droegen lag het percentage een stuk lager: de helft daarvan bereikte maar een orgasme.

Dus deze winter iedereen #teamsok!

Lees ook: Mijn ervaring met de menstruatiecup of deze Emma Matras Review!