Vol raak je er niet van: dit is hoeveel calorieën er in sperma zitten

Lichaam door Anne-Fleur

Terwijl de een er rillingen van krijgt, vindt de ander het juist helemaal geen probleem: sperma doorslikken. Bij iedere man smaakt het natuurlijk anders, omdat iedereen anders voor zijn lichaam zorgt. Maar wat krijg je als receiver van de sperma precies binnen? En hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in sperma? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Top 5: beste seksstandjes

Hoeveel calorieën zitten er in sperma

Ook dit wisselt een beetje per man, maar bij een gezonde zaadlozing bevat zo'n 60 tot 300 miljoen zaadcellen. Dat klinkt als een hele hap, maar wanneer je sperma doorslikt, raak je er niet per se vol van... Wanneer een man ejaculeert komt er namelijk (maar) drie tot vijf milliliter uit de piemel gespoten. Maar wat zit hier eigenlijk precies in? En kun je aankomen van de calorieën die in sperma zitten? Je leest het in dit artikel.

Aankomen van sperma

Slik je sperma door tijdens de seks, dan weet je vanaf nu in ieder geval zeker dat je daar niet van aankomt. In sperma zitten maar zo'n 5 tot 25 calorieën. Natuurlijk zijn dat calorietjes die je tijdens de daad allang weer verbrand hebt! Geen zorgen, dus. Zitten er dan toevallig nog voedingswaarden in het prutje, of doe je het doorslikken eigenlijk voor 'niks'?

Voedingsstoffen

Bittere groenten, alcohol en sigaretten kunnen de smaak van de sperma sterk verslechteren. Eet een man bijvoorbeeld veel zoete fruitsuikers, dan kun je dat gelukkig ook weer merken in zijn sperma. Anyway, iedere man zorgt natuurlijk anders voor zijn lichaam, dus sperma zal bij iedereen toch een ander smaakje én andere voedingswaarden hebben. Toch is de kans klein dat je gezondheidseffecten kunt zien bij het doorslikken van sperma. Dit komt omdat de maker ervan hier te weinig voor produceert per sessie. Wel zou je sperma eens kunnen gebruiken in je skincare routine...

Sperma houdt de huid jong

Om sperma nu echt op je huid smeren is misschien niet zo'n handig idee, maar schoonheidsspecialisten zijn er van overtuigd dat sperma de huid jong houdt. De antioxidant spermine, wat overduidelijk erg veel lijkt op het woord sperma, zorgt ervoor dat veroudering van de huid wordt tegengegaan en de duur van huidcellen wordt verlengd. Je produceert collageen, een stofje dat werkt voor een jonge huid: de collageenproductie wordt verhoogt met wel 600 procent! Daarbij herstelt het ook het vochtbalans. Toch maar een face squirt proberen dan...?

Lees ook: Top 5: seksstandjes met de man bovenop