Onderzoek: Nederlandse vrouwen zijn liever niet dun

Lichaam door Annelot

In een tijd van media overkill is het best pittig om tevreden te blijven met je eigen uiterlijk. Je hoeft je Instagram maar te openen en de smoothies en sportschoolselfies vliegen je om de oren. Met al die mooie vrouwenlijven op je tijdlijn, vallen je eigen vetjes natuurlijk wel wat meer op. In het kader van ‘health’ en ‘fitgirls’ hield Fashionchick een onderzoek onder ruim 1000 lezeressen naar hun zelfbeeld en de invloed van sociale media.

Niet geheel verrassend, blijkt uit het onderzoek dat de meeste vrouwen niet tevreden zijn met hun lichaam. Die onvrede kan door meerdere redenen verklaard worden: 25% vindt zichzelf te dik, 14% vindt zichzelf niet gespierd genoeg en 8% is niet tevreden met haar vrouwelijke vormen. Met welke lichaam ze dan wél tevreden zijn? Oók niet geheel verassend geven de meeste vrouwen de voorkeur aan Doutzen Kroes. Ja hallo! Wie wil dat nou niet? Ook het lijf van Beyoncé (37%) blijkt favoriet. Snappen we! Minder populair is het lichaam van Kim Kardashian (3%). Die billen zijn blijkbaar toch iets téveel van het goeie…  

Zelfbeeld en sociale media
Ondanks de onvrede over hun lichaam, geven de ondervraagden aan niet echt beïnvloed te worden door wat ze zie op sociale media allemaal voorbij zien komen: 57% geeft aan dat het hen weinig tot niets doet. Zou dit dan onbewust gaan? Slechts 6% van de vrouwen vindt zichzelf mooier dankzij de foto’s en video’s die ze langs zien komen.

Conclusie: we verkiezen mooie vormen boven dun zijn. Kom maar door met die bitterballen!

Lees ook: Dingen die je herkent als je een pesthekel hebt aan sporten