8 gore dingen die iedereen stiekem doet

Sport & gezondheid door Chloe

Van de grond eten tot whatsappen op de plee. Ontken het maar niet, ook jij hebt vieze gewoontes. Hoewel ze op het eerste gezicht vrij onschuldig lijken, kan je van sommige bad habits toch beter afstand nemen.

onhygiënische dingenLees ook: 6 vieze gewoontes die eigenlijk gewoon goed voor je zijn

1. De drie seconde regel

Oeps, daar gaat je stukje chocolade. Ach, als ik hem nu snel binnen drie seconde oppak is er niets aan de hand. Even een paar dierenharen eraf blazen en you're good

2. Je toetsenbord niet schoonmaken

Als er iets is wat smerig is dan is het wel je toetsenbord. Wanneer is de laatste keer dat hier een doekje overheen is gegaan (als dat überhaupt ooit gebeurd is)? Misschien wil je er toch maar even met wat desinfectiemiddel overheen, want uit Brits onderzoek blijkt dat je wc-bril er niets bij is. Op je toetsenbord zitten namelijk 400 keer meer bacteriën dan op de gemiddelde toiletpot. Ieuw.

3. Te lang doen met een beha

Tja, hier maakt iedere vrouw zich schuldig aan. Vooral je meest comfy bh ziet de wasmachine soms te weinig. Hij zit nou eenmaal zo mooi en lekker dat je hem iedere dag wel aan zou willen. Toch zal je een beha naar zo’n vier keer dragen echt even moeten wassen. En met deze hete zomerdagen het liefst al na één keer.

4. Whatsappen op het toilet

Wat is het eerste waar je naar grijpt zodra je aan je toiletsessie begint? Juist, je telefoon. Het lijkt onschuldig, maar het is toch echt niet zo fris. Wanneer je doortrekt dan spettert het water bijna een meter omhoog. Je ziet het misschien niet, maar deze druppels vol bacteriën gaan zo de lucht in. En hoewel jij daarna (hopelijk) netjes je handen wast, blijft je telefoon vol zitten met bacteriën.

5. Droogshampoo gebruiken

Hoewel droogshampoo een echte lifesaver is, kan je ook overdrijven. Je haar wordt er namelijk niet écht schoon van, maar je verschuift simpelweg het probleem. Als je haar vet is of stinkt, spring dan gewoon even onder die douche. En kom je er net onder vandaan en bedenk je dan pas dat je haar eigenlijk wel gewassen had moeten worden, even met je hoofd in de wasbak dan.

6. Het verkeerd wassen van je beddengoed

Veel mensen wassen hun beddengoed gewoon met hun kleding mee. Op 30 of 40 graden wassen en het is schoon. Nee dames, dat is het dus niet. Beddengoed zou je eigenlijk moeten wassen op 60 graden. Anders kunnen de micro-organismen makkelijk overleven. Toch maar even een apart wasje draaien om die schimmels en mijten te doden.

7. Te lang met dezelfde tandenborstel doen

Ken je dat? Je tandenborstel pas vervangen wanneer je borstel van ellende uit elkaar valt? Maar waar je even niet aan dacht is dat alle bacteriën in jouw mond in zich in het borsteltje gaan nestelen en zich vermenigvuldigen. Luister dus goed naar je tandarts en vervang iedere drie maanden je borsteltje.

8. Make-up te lang gebruiken

Je hebt vast wel eens een houdbaarheidsdatum op je make-up zien staan, maar who cares? Het ziet er toch nog goed uit? En daarbij is die oogschaduw die je kreeg voor je zestiende verjaardag nog lang niet op. Maar er is toch echt een reden dat er een houdbaarheidsdatum te vinden is op je favoriete poeder. Hierna nemen het aantal bacteriën namelijk toe en dat kan lijden tot huidinfecties en onzuiverheden als puistjes. 

Beeld: iStock

Lees ook: Op deze momenten kun je beter géén water drinken