De kleine walgelijke dingen die mensen doen

Vrije tijd door Kimberly
Romantisch dineren met kaarslicht en dromerige achtergrondmuziek. Je avond kan niet meer stuk. Of toch wel? Nadat je date zijn portie kippenvleugeltjes heeft weggewerkt, begint-ie met het aflikken van zijn gehele vingers. Iewl?! 
 
Er zijn van die momenten, die je liever had willen missen. Bijvoorbeeld wanneer je vieze maniertjes van andere mensen spot. Ook al kunnen het van die kleine dingen zijn, het verpest je hele dag. Het beeld staat het hele etmaal op je netvlies gebrand. (Oké, overdrijven is ook een vak, maar toch.) Over welke maniertjes we het hebben? Nou… 
 
In het openbaar vervoer
Buiten de deur maak je heel wat mee. Neem nou het openbaar vervoer; naast vele vertragingen, spot je zo nu en dan vieze maniertjes van andere mensen. Bijvoorbeeld als je op een donderdagochtend in de bus zit, je je favo dagblad aan het doorspitten bent, en op dat moment iemand van achter flink uithaalt en precies – maar dan ook echt precíes – in jouw nek niest. Lekker hoor, die koude, natte spetters op de vroege ochtend!

Of dat je plaats hebt genomen naast een andere passagier en zij ongegeneerd haar nagels begint te knippen en ze die vervolgens schaamteloos op de grond dumpt. Elk knipgeluid bezorgt je kippenvel en bij elk zichtbare nagel trek je een zuur gezicht. Of wat dacht je van een reiziger die niet ver van jou vandaan zit terwijl hij denkt dat-ie ongezien is, en hij met zijn rechterwijsvinger zo diep mogelijk in zijn rechterneusgat begint te boren. Vervolgens draait 'ie een lekker rond korreltje, deponeert hij het op zijn duim en kaatst hij ‘m met zijn rechterwijsvinger weg. Oké. Waar the hell is dat ding beland?, vraag je jezelf af terwijl je spastische trekjes vertoont en zo snel mogelijk, zo ver mogelijk weg gaat zitten. 
 


Mensen die denken dat ze ongezien zijn, zijn het ergst. Wat dacht je bijvoorbeeld van die man die aan zijn euh, bruine grot loopt te krabben en vervolgens zijn hand voor zijn neus houdt om de lüft op te snuiven? Nee! Gewoon nee. 
 
Schrokken, schransen, schraaien 
Jij en je date zitten in een chic restaurant en nadat hij zijn gerecht achter de kiezen heeft, begint hij met het aflikken van zijn gehele vingers, inclusief het wegschrapen van restjes onder de nagelrand. Na deze tragedie laat hij een innerlijke boer en blaast vervolgens de - nogal muffe - lucht jouw kant op. Het is dat je al weet wat jullie gegeten hebben, maar anders had je het moeiteloos kunnen raden. Oh, en tijdens het toetje krabt 'ie even flink aan z'n zaakje om vervolgens jou een aardbei aan te bieden (die hij tussen duim en wijsvinger vastheeft). Ehm, nee bedankt. 

En nét nu je denkt dat het niet erger kan, hoor je een geluid wat je liever niet hoort. Om kwart over 3 aan het tafeltje naast jullie, zit een stel waarvan de één ongelofelijk hard begint te smakken terwijl de ander schaterlacht en tegelijkertijd de inhoud van zijn mond laat zien. Jup, die had de entrecote met gorgonzolasaus besteld. En aan de andere kant zit een wat oudere dame die overduidelijk de serranoham niet weggewerkt krijgt en het flink herkauwde stuk onbehouwen terugspuugt op het bord. Yuk! 

 
Badkamertaferelen
Je huisgenootjes zijn schatten. Stuk voor stuk. Maar de badkamerregels mogen nogal wat bijgespijkerd worden. In de wasbak ontdek je elke ochtend weer lange, donkere haren. En ook het doucheputje kan niet ontzien worden van dikke haardossen. Maar dat is nog niet alles qua badkamertaferelen: na een flinke poepbeurt van je huisgenoot, treed je de badkamer binnen en wat je daar aantreft is niet echt een pretje te noemen. Kijk: die stank vergeef je haar. Maar die remsporen?!  
 
Ook op openbare toiletten gaat het niet altijd zoals gewild. Neem nou bijvoorbeeld vrouwen die na een wc-bezoek liever eerst hun haren modelleren dan hun handen te wassen. Bleeeuh! 
 
Ken jij nog meer vieze dingen die mensen doen?