7 tekenen dat 'vrouwelijk zijn' niet je sterkste punt is

De maatschappij door Kimberly

It’s good to be a woman! Maar of we ons altijd ladylike gedragen? Uh, nou, nee niet bepaald. Hier biechten we de (herkenbare?) dingen op, die vertellen dat ‘vrouwelijk zijn’ niet ons sterkste punt is.  

Dress to impress 

Een jurk dragen. Voor veel vrouwen een fi, fa, fabulous moment, voor jou is het eerder een kwelling. Je voelt je allesbehalve op je gemak en je voelt je continu bekeken. Hoe mooi ‘ie je ook staat; je weet je geen houding te geven in een jurk. Je blijft maar strijken, frunniken, trekken en plukken. Een ding is zeker: een jurk dragen is niet voor jou weggelegd. 


Gedetailleerde ongracieuze taal
Je houdt nogal van diep tot in detail beschreven verhalen. ‘Nadat ik dus die Spicy Chicken Chili – die echt fucking spicy was – gegeten had, rende ik als de tierelier naar het dichtstbijzijnde toilet. Spetterpoep, ik had spet-ter-poep. Een dikke vuurwerkexplosie in die pot. En de stank was overigens ook niet te harden. Een gierput leek het wel.'


Make-up?
Het gebruiken van make-up krijg je niet onder de kni… euh wenkbrauw. Want, what the hell is een eyebrowkit? Of een lipdefiner? Met een beetje mascara, foundation – voor bedekking van onzuiverheden en wallen – en eventueel wat eyeliner, ben jij al snel tevreden. Bovendien zit het overal behalve op de plek waar het hoort. Je handen, haar, gezicht en zelfs de spiegel kan niet gespaard blijven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over nagellak: 'binnen de lijntjes kleuren' is voor jou onbekend terrein, en nooit - maar dan ook nooit - lukt het in één keer. Diepe groeven en 374 laagjes is het resultaat. 

Bad ass

Je gaat met de volle 100% voor de bad ass dingen. Acht shotjes tequila? No problemo! Bungeejumpen boven een rivier vol met krokodillen? Kom maar op! Jij bent de stoere chick zelve. 

Tassen

Dat een tas praktisch is, begrijp je. Maar stiekem begrijp je de tas zélf niet helemaal. Een tas is toch om dingen mee te nemen en dus lekker vol te proppen? Waarom passen dan nooit de dingen die jij allemaal mee wilt nemen, in je tas? Stampesvol zit dat ding altijd, de rits gaat dan ook nooit of te nimmer dicht. 
 


Flirtproblemen
Een pro in flirten ben je niet echt. Sterker nog: je bent het tegenovergestelde. Terwijl hij jou een complimentje geeft over hoe goed je haar zit, ben jij je pizza tonno nog aan het herkauwen. En tijdens het antwoord geven, betrapt hij jou op stukjes tonno tussen je tanden en een dikke vetvlek boven je lip. Charming! Oh en knipogen, lief glimlachen en zwoele blikken geven zijn ook niet je sterkste punten. 

Dolle dancemoves

Die dancemoves van jou hè, die zijn echt da bomb. De kunfu-flip, de booty boogie, The hot potato, The Wii-remote, Vliegen Vangen en The sprinkler. Het zijn allemaal moves waar niemand aan kan tippen, en die niemand ook eigenlijk begrijpt... 

High heels 

Ze zijn heel trendy hoor, maar die killer heels nemen het nogal letterlijk bij jou. Breek je niet je nek dan is het wel je enkel. De ene verzwikking na de andere zorgen voor fijne awkward moments en het voortdurend in evenwicht proberen te blijven bakent je af. Nee, geef jou maar een paar simpele sneakers of platte enkellaarsjes. Ook trendy en ze lopen honderd keer lekkerder. 

Ben jij ladylike? Of herken jij je wel in deze dingen? 

Bron: 1