Waarom slechte snacks tijdens een slechte bui?

De maatschappij door Kimberly
Je dag was op z’n zachtst gezegd een domper. Alles – werkelijk waar álles – ging mis. Grrrrr. Het eerste wat je doet bij thuiskomst is een immens grote hap nemen uit je Milka Crunchy Caramel-reep. Maar, waarom eigenlijk? 
 
Je bent bits, bokkig en boos. Waarom? Omdat je na een belabberde werkdag, door wind en regen moest fietsen om vervolgens als een bezopen, doordrenkte kat je huiskamer binnen te strompelen en daar vriendliefs rondslingerende dingen aan te treffen: van vuile onderbroeken tot besmeerde messen op het aanrecht. Arghhh!  
 

Slechte snacks 
Waarom grijpen we naar slechte snacks als we een slecht humeur hebben? Onderzoekers beweren dat wanneer we ons slecht voelen, we verlangen naar een korte termijn bevrediging (lees: zakken chips, repen chocolade en bakken vol ijs). Je geniet niet alleen meer van junkfood, maar het schijnt dus echt een remedie te zijn tegen een slechte bui. Bovendien snakken (of 'snacken' bwhaha!) we naar een ‘beloning’ omdat we te verduren hebben met een wel heeeeel zwaaaar leven… 
 
Een goede bui 
In tegenstelling tot de cravings tijdens een slechte bui, zijn we in een goede bui meer geneigd om gezondere keuzes te maken. Dit komt omdat we op dit soort momenten beter kunnen nadenken over de toekomst.  We concentreren ons op de voordelen van gezond eten en kiezen dus sneller voor een appel in plaats van een koekje, zo meldt DailyMail


Alternatieve beloning
Zo zegt professor Gardner: “Wanneer mensen een slecht humeur hebben, richten zij zich op een snelle ‘oplossing’ wat meteen een bevredigend gevoel geeft." Ze voegde eraan toe: “Mensen met een slecht humeur kiezen voor voedingsmiddelen die een onmiddellijke beloning zijn." Ze adviseert de brombokken voor een alternatieve beloning te kiezen zoals het praten met vrienden of het luisteren naar muziek. 

Grijp jij tijdens een slechte bui ook (sneller) naar slechte snacks?