Ik erger me kapot!

De maatschappij door Marleen_S
Ik heb een heel zwaar leven? Het leven is soms zo ontzettend moeilijk. Vooral als we met het verkeerde been uit bed stappen, kunnen we ons aan de kleinste dingen ergeren. Van te hard kauwen tot het wc-rolletje niet vervangen: AARGH! 
 
Voor alle klaagzangers en ?zangeressen onder ons hebben we de meest irritante en frustrerende gewoontes op een rijtje gezet. Om je haren van uit je kop te trekken. Of je nagels van af te bijten (wat dan op zich ook weer een irritante gewoonte is...).
 
Als ?ie maar lief is

Jullie zijn al een tijdje samen en langzaam sluipt het er in: irritante gewoontes. En om nog geen scheurtjes in jullie prille relatie te veroorzaken, houd jij wijs je mond erover.

 • Verlangend wacht je tot het einde van de dag: dan kun je je lover weer zoenen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Er was een tijd van de wasmachines. Juist: die ellenlange zoenen waarbij de tong maar rondjes bleef draaien en je er bijna duizelig van werd. Sommige dingen kun je gelukkig aanleren.
 • Fan van Justin Bieber is hij absoluut niet. Naar eigen zeggen. Maar toch heeft hij zijn haardos in coupe Justin laten knippen. Met als gevolg dat hij om de drie seconden zijn haar telkens weer naar de zijkant zwiept. En weer. En weer?
 • Zijn vader is dé grappenmaker op elke verjaardag. Totdat hij zijn tiende biertje op heeft, dan worden de grappen eh... ronduit ranzig. ?Ik hoorde jullie vannacht, is het plafond weer lekker gewit?? Iewhl!
 • Om het cirkeltje rond te maken, het eeuwenoude, maar nog steeds niet opgeloste, cliché: de wc-bril! Wat is er nou zó moeilijk aan het fatsoenlijk naar beneden doen van de wc-bril?! Voor de zoveelste keer plons jij vloekend in de wc.

Work in progress
Je stapt met een hoofd als een baksteen het kantoor binnen en bent op z?n zachtst gezegd niet in een opperbeste stemming. Je lieftallige collegaatje verandert ineens in irritatiefactor 8476. 
 • Om de honger te stillen grijpen sommige collega?s vaak naar de pen. Al likkend en lebberend leggen ze vervolgens de pen weer terug op je bureau: "Hier deze had ik nog geleend." En jij kan alleen nog maar gebiologeerd staren naar het in kwijl zwemmende stukje plastic. 
 • Klik... Klik... Klik... Ook het pen klikken is een terugkerend fenomeen. Alsof hun leven ervan afhangt, minutenlang wordt er geklikt. Vooral vervelend als je baas deze tic niet kan laten tijdens je functioneringsgesprek. "Sorry wat zei u ook alweer?"
Altijd fijn in de trein
Yes! De trein heb je nog op het nippertje weten te halen. Je gaat lekker onderuit zitten in één van de blauwe tweezitjes en vreest voor het ergste. Als er maar niemand naast je komt zitten. 
 • Wanneer je buurman een appel uit zijn tas vist, krommen je tenen van angst. Hij neemt een grote hap waarbij het sap langs zijn mondhoeken naar beneden druppelt. Uitgerekend nú zit je in de stiltecoupe. Met veel slijm en speeksel in zijn mond hoor je hem slikken. En daarna neemt hij weer een hap?
 • "Neeeeee, zei ze dat?" De hele coupé geniet mee van mevrouw Drama die luidkeels zit te bellen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, kauwt ze voortdurend op een enorm stuk roze kauwgom. Smak, smak, smak. 
 • Ongeduld zit nu eenmaal in de aard van de mens. Maar sommige mensen maken het wel heel erg bont. Mensen zijn nog niet eens fatsoenlijk uitgestapt of ze duwen iedereen aan de kant en dringen naar binnen. Om vervolgens triomfantelijk te gaan zitten en geërgerd jou aan kijken als jij op je dooie gemak naast hem of haar plaatsneemt. Take it easy please!

Oost west, thuis best?
Thuis is alles goed. Is alles beter. Met een gerust hart kun je je lekker laten gaan. Maar je huisgenoten gaan soms wel erg ver. 
 • Jij bent niet zo?n ontbijter, maar je huisgenoot heeft er klaarblijkelijk geen moeite mee. Muesli, toast en alles wat maar kraakt en geluid maakt, propt ze naar binnen. In rust bijkomen van de nacht? Nee hoor, elk geluidje, elke smak, elke kraak dringt tot diep op het bot binnen. 
 • Grote boodschap, kleine boodschap, het maakt niet uit. Op het moment suprême, wanneer je de boel wilt schoonvegen, staart een leeg wc-rolletje je treurig aan. En twee centimeter ernaast op het wastafeltje ligt de nieuwe, al aangebroken rol. HALLO LUIHEID? Confession: ik maak me hier té vaak schuldig aan...
 • Chocoladepasta is heerlijk op brood. Behalve als er klodders boter aan de pot zijn afgeveegd en de randen aangekoekt zijn. Dan wil je toch maar liever kaas. Of worst.
Waar erger jij je groen en geel aan?