12 Instagram-foto's waar we helemaal klaar mee zijn

Media door Fleur

We zitten er ongemerkt heel wat uurtjes op: Instagram. Het ís ook leuk, kijken naar hoe anderen hun leven vastleggen. Wijntje hier, kitten daar... De volgende 12 soorten kodakmomenten mogen wat ons betreft alleen overgeslagen worden.

Meestal glimlachen we als we weer eens door nieuwe foto's in onze Instagram-feed scrollen. Er zitten vaak genoeg kiekjes bij die schattig, mooi of hilarisch zijn. Soms worden we alleen een beetje cray cray. Nee, sip. Nee, gewoon heel verdrietig. De volgende foto's kunnen we namelijk niet. meer. aan, maar komen we nog heel vaak tegen.


1. De ik-drink-ook-vandaag-weer-koffie-hoor-foto
We snappen dat er mensen zijn die koffie nodig hebben om op te starten. We snappen alleen niet dat je steeds vijftig euro voor je bak pleur neertelt om ons te laten zien hoe leuk je die beker vasthoudt.

2. De ik-ben-meer-dan-een-fashionblogger-want-ik-eet-ook-foto


Scoort hoog op de hipheidsthermometer: eten als accessoire. Hier zien we: de appel, voor € 0,75 bij de betere fruitboer. Natuurlijk geef je alleen niet toe dat dat rood zo lekker afsteekt bij je zwarte patta's. Je wilde een hap nemen en maakte per ongeluk een foto van je nog fabriekswarme instappers. Zo gaan die dingen.

3. De ik-ben-mijn-eigen-compositie-foto


Al moet het eerst vijftig keer mislukken, iedere zichzelf respecterende fashionblogger kan een groot deel van zijn outfit zittend kieken. Op zo'n foto is te zien: de schoenen, de broek (met knieën, ho ho, we zijn geen watje), in ieder geval vijf gelakte nageltjes, minstens tien centimer van de pols en de tas. Die moet je dan even afdoen, maar je kunt het zo regelen dat-ie nog om lijkt. Als-ie op schoot ligt, leg je je hand er plat op. Als je handsieraad het toelaat.

4. De ik-werd-zomaar-opeens-gespot-foto
Wow, het zal je maar gebeuren: je loopt in je perfect gestylede outfit het huis uit (#wokeuplikethis) en opeens word je, terwijl je naar links kijkt om te kijken of de bus er al aankomt, op de foto gezet. What's.up. How cán dat? Nou ja, het is wel een leuke foto, eigenlijk. Zou je hem niet gewoon posten? Ja. Je post hem maar 'gewoon'.

5. De ik-schaam-me-een-beetje-foto
Geen idee waarom het Land des Schoeisel deze wet heeft bedacht, maar als je nieuwe schuivers hebt en je die per se wilt showen, dan draai je je stelten een beetje naar binnen. Je lijkt dan bescheidener en dat is altijd beter dan wanneer je gewoon je nieuwe schoenen laat zien.

6. De kijk-mijn-worsten-foto

Op vakantie fotografeer je niet je sombrero, je cocktail of een landschap, maar je bovenbenen, want... die lijken op worsten en worsten zijn lekker. Vriendinnen, vertel ons eens: wát is er leuk aan Costa del Bovenbeen?

7. De kijk-mij-en-mijn-venusheuvel-foto

Lieve volgers, ik wilde even laten zien hoe bruin ik al ben en meteen gun ik jullie een blik op mijn venusheuvel. Hij is vandaag wat aanweziger dan anders, aangezien ik een witte bikinibroek aan heb, dus het leek mij uitermate geschikt dit met mijn 1027 fans te delen.

8. De ik-kwaak-als-ik-praat-foto
Hier durven we niks van te zeggen, omdat we bang zijn dat ze ons komt halen. Goed, hint: don't duck with her.

9. De maar-ik-werd-oprecht-zo-wakker-foto

Nieuw hitje op Instagram: #wokeuplikethis. Je post een foto van hoe je wakker werd en dan wacht je tot er reacties binnenstromen die zeggen dat je ook met een ochtendgiechel prima te pruimen bent. Natuurlijk vertel je er niet bij dat je eerst zes kilo slaap uit je ogen hebt moeten beitelen en je haar plat op het dekbed hebt moeten strijken.

10. De ik-heb-een-heel-duur-boek-maar-ik-lees-het-nooit-foto
Als je het niet van je kleren moet hebben, dan wel van je interieur. Dus, wat doe je dan? Je koopt een boek waar 'Chanel' op staat, dropt er, om er ook weer niet té veel nadruk op te leggen, twee cactussen op en klaar. Maar kijk, je hebt dus wel iets van Chanel in huis. Zie je? Daar onder die plantjes? (Tip: je kunt ook een telefoonboek gebruiken wat je zelf wit schildert. Even in zwart 'Chanel' op de rug vingerverven... Niks meer aan doen. Zelfde kun je doen met 'Action' en 'Wibra'.)

11. De als-het-van-Steve-Jobs-is-is-het-goed-foto


Raakt nooit uit: het fotograferen van Apple-producten op een gezellig plekje in huis, bijvoorbeeld op je spreitje met tientallen wollen kussens en een streekromannetje. Anyhow: gefeliciteerd met het feit dat je een lichtje achter op je computer hebt. Twee nieuwe Instagram-filters voor jou, omdat je zo gaaf bent.

12. De ik-gebruik-m'n-stash-heel-intensief-foto
Als beautybloggen het nieuwe werken is, is panporn de nieuwe kunstrichting. Wat je doet: gebruik je oogschaduw en blusher gewoon dagelijks. Zie je het metaal van het doosje na een tijdje door de poeder heen? Ga het niet meteen vieren, maar maak er een foto van. Live your dreams, before others use you to build theirs. Serieus.
 

Wat voor soort foto kan jij op Instagram niet meer zien?