De psychologische reden waarom zoveel vrouwen hun haar knippen na een break-up

Psyche & spiritualiteit door Chloe

Misschien heb je het zelf eens gedaan of ken je iemand in je omgeving die van look veranderde na een relatiebreuk. Na een break-up hebben we sterk de behoefte om ons haar te knippen en dat hebben we het niet over het er afknippen van de dode puntjes. Nee, we willen iets totaal anders. Maar waarom eigenlijk?

Lees ook: Zelf je haar knippen zonder gestuntel

Haar knippen

Uit een onderzoek van MyVoucherCodes.co.uk bleek dat maar liefst 61% van de vrouwen koos voor een nieuw kapsel na een breuk. Dat is dus niet niets. Waarom we dan doen hebben wij voor je uitgezocht.

In control

De reden waarom veel vrouwen hun haar knippen na een relatiebreuk is simpel: ons uiterlijk is iets waar we controle over hebben. Na een breuk kan je je behoorlijk machteloos voelen en met ons haar kunnen we doen en laten wat we willen. Daarbij hoeft er nu ook geen rekening meer te worden gehouden met de wensen van een partner. Maar er zit natuurlijk meer achter.

Een nieuwe start

Na een break-up hebben veel vrouwen de behoefte om opnieuw te beginnen. Het knippen van ons haar staat dus voor een frisse start en het knippen van ons haar kan daar enorm bij helpen. Gewoontes worden veranderd en dus ons haar ook. 

Zelfvertrouwen

Vooral wanneer jij niet degene bent die de relatie beëindigd heeft, kan je onzeker worden. Door over te gaan op een nieuwe look waar je tevreden mee bent krijgt je zelfvertrouwen weer een boost. Daarbij geeft het ons ook een sprankje geluk, iets wat je zeker na een relatiebreuk goed kunt gebruiken.

Beeld: iStock

Lees ook: New year, new hair: dit zijn de haartrends voor 2020