Zelf je haar knippen zonder gestuntel

Haar door Laura

Nu alle kappers hun deuren moeten sluiten tot 1 juni, zitten we letterlijk met onze handen in het haar. Je boft als je net op tijd nog een knipbeurt hebt gepakt. Dan zit je wel goed voor de komende tijd. Zo niet, dan zit je binnen de kortste keren met een pony die te lang wordt, gespleten punten en futloos haar dat uit model is. Als een paar maanden niet geknipt worden écht geen optie is voor jou, dan moet je de kappersschaar in eigen handen nemen.

Lees ook: New year, new hair: dit zijn de haartrends voor 2020

Let op: haren knippen is een vak. Wees zeker van je zaak als je je eigen lokken wilt knippen. Knip liever korte stukjes dan lange stukken. Als het mislukt, kun je immers niet naar de kapper om het te laten fatsoeneren. Verder is het handig als er iemand bij is om te kijken of je het goed doet óf om onderstaande instructies bij jou uit te voeren.

Zelf je haar knippen: dit heb je nodig

  • Kappersschaar (een normale schaar is no go)
  • Een kam en borstel
  • Spuitfles met water
  • Grote haarklem
  • Twee grote spiegels (voor- en achterkant)
  • Een vaste hand
  • Eventueel een helpende hand
 

Je haren in laagjes knippen

Als je meer volume wenst in je haar, dan is het raadzaam om het in laagjes te knippen. Maak het haar eerst nat, en kam het vervolgens goed door met het hoofd voorover gebukt. Maak vervolgens een strakke paardenstaart midden op je hoofd (nog steeds gebukt). Houd de staart naar beneden en knip voorzichtig een stukje af. Tussendoor zou je kunnen checken of er eventueel nog meer af kan. Maak de staart los, style het naar wens... En tadaaa, je hebt een volumneuze gezonde coupe!

Check ook deze tutorial, die 20 miljoen keer is bekeken en veel lovende reacties heeft.

Je haren op één lengte knippen

Hoe langer het haar, des te makkelijker het is om het recht af te knippen. Deze methode is dus vooral handig voor degenen met lange lokken. Maak het haar vochtig, kam het goed door naar achteren en maak een lage stevige paardenstaart. Schuif de elastiek naar beneden tot het punt waar je wil gaan knippen. Knijp het elastiekje goed dicht, en breng de staart vervolgens over de schouder naar voren en knip het haar recht af onder de elastiek. Maar het haar hierna los, en verdeel het in tweeën door middel van een scheiding in het midden. Kam beide helften over de schouders en werk eventueel de punten bij waar nodig. 

In deze tutorial worden verschillende manieren uitgelegd hoe je gemakkelijk je haar (en dat van iemand anders) op één lengte knipt. 

Lees ook: Jeugdsentiment: HEMA brengt de make-up stackers terug!