Met deze tips zorg jij goed voor je gezicht

Gezicht door Daniëlle

Het goed verzorgen van je gezicht is een echte must. Van crèmes tot een fijne make-upreiniger: met een goede gezichtsroutine heb jij zelden nog last van onzuiverheden zoals acne, een gevoelige huid of geïrriteerde ogen. Met deze tips zorg jij goed voor je gezicht.

UNSPLASHLees ook: Dit zijn de verschillen tussen nachtlenzen en daglenzen

Huid

Je huid is het grootste orgaan, en die moet goed verzorgd worden. Drink daarom elke dag voldoende water of thee en verzorg je huid met fijne producten die goed passen bij jouw type huid, zoals een gezichtsmasker. Ook is het belangrijk om je gezicht 's avonds schoon te maken met een fijne gezichtsreiniger. 

Mond

Heb jij vaak aften en ruik je soms niet even fris uit je mond? Dan is het first of all belangrijk dat je wat meer vitamines eet, zodat je een hogere weerstand krijgt. Daarnaast kan het beter verzorgen van je gebit ook goed helpen. Je tandvlees kan namelijk sneller ontsteken dan je denkt, en dat kan ook zorgen voor vervelende kwaaltjes in de mond. Masseer daarom tijdens het tandenpoetsen je tandvlees met je tandenborstel en neem alle hoekjes mee, zodat er geen etensresten achterblijven. Om van die stinkadem af te komen, kan het helpen om je tong ook mee te poetsen: bepaalde bacteriën kunnen namelijk op de tong achterblijven en er voor zorgen dat je niet zo fris uit je waffeltje ruikt.

Ogen

Huid- en mondverzorging is erg belangrijk, maar de ogen zijn zeker niet te vergeten in dit lijstje. Elke dag komen er honderden vieze deeltjes op je oog terecht: blijven ze niet tussen je wimpers plakken dan gaan ze wel op je lens zitten. Reinig je wimpers en het gebied eromheen daarom 's avonds grondig met een fijne reiniger. Heb je lenzen? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Breng bijvoorbeeld je lenzen altijd in vóórdat je je make-up aanbrengt en gebruik een goede kwaliteit lenzenvloeistof zodat je geen last krijgt van vieze lenzen en geïrriteerde ogen. Je kunt een fijne lenzenvloeistof makkelijk online bestellen: zo bespaar je jezelf een zoektocht bij allerlei opticiens en drogisterijen. 

Gebruik de juiste producten en hoeveelheid

Ook door foundation en andere cosmetica kun je last krijgen van je huid. Denk hierbij aan kleine puistjes. Door bijvoorbeeld te veel foundation krijgt de huid meer moeite met ademen en kunnen er onzuiverheden ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je de juiste hoeveelheid en kwaliteit product gebruikt. Zo houd jij je gezicht gezond en egaal. 

Lees ook: Dit is waarom je je gezicht niet onder de douche moet wassen