Zo gebruik je een elektrische gezichtsreiniger

Gezicht door Daniëlle

Je gezicht schoonhouden is erg belangrijk, vooral als je een gevoelige huid of acne hebt. Een goede reiniger is dus een echte must wat dat betreft, en qua technologie wordt het ons alleen maar makkelijker gemaakt. Aanschouw: de elektrische gezichtsreiniger. De perfecte beautytool om je gezicht schoon te houden. Maar hoe werkt dit apparaatje precies? 

istockLees ook: Puistje aan de binnenkant van je neus? Dit kun je er aan doen

Wat doet een elektrische gezichtsreiniger?

Een elektrische gezichtsreiniger is een tool waarmee je makkelijk en grondig je gezicht kunt reinigen. Door met de elektrische borstel te reinigen worden er meer alle dode huidcellen en afval verwijderd en dat levert een schonere, gladdere en egalere huid op. Tegelijkertijd masseer je de huid en stimuleert je de bloedsomloop, waardoor het lekker soepel en zachter wordt. Handig, toch?

Wanneer je een elektrische gezichtsreiniger gebruikt is het wel handig om met de juiste producten te beginnen. Deze fijne producten zijn heel fijn om te gebruiken met de borstel.

 

Zo gebruik je een elektrische gezichtsreiniger

Voordat je begint maak je je gezicht schoon met een reinigingsdoekje of crème. Zorg ervoor dat je huid nat blijft, anders kunnen de haartjes van de gezichtsreiniger je huid irriteren. Breng een beetje reinigingsmelk of -gel aan op de borstel en breng dit vervolgens aan op je gezicht. Zet de borstel aan en maak langzaam draaiende bewegingen. De borstel heeft verschillende standen, dus het is aan te raden om deze te zetten op een stand die fijn voelt voor jouw type huid

Begin met het reinigen van je voorhoofd voor ongeveer 15 seconden. Ga daarna door naar de neus en doe hier hetzelfde. Vervolgens ga je naar de kin en tot slot de wangen, de plek waar de meeste reiniging nodig is. Trek voor elke plek 15-20 seconden uit. Na een minuut ben je klaar met het reinigen van je complete gezicht. Voilà! 

via GIPHY

Scoor hier de fijnste (elektrische) gezichtsreinigers:

 

Lees ook: Waarom het zo goed voelt een puistje uit te knijpen

Bron: mens-en-gezondheid