Alles wat je moet weten wanneer je voor het eerst je haar gaat verven

Haar door Daniëlle

Het is zover: je hebt besloten je coupe een complete make-over te geven door eens voor een ander kleurtje te gaan. Kan best spannend zijn, eerlijk is eerlijk. Je zult moeten afwachten hoe het eruit gaat zien en of jouw lokken de verf wel pakt. Of je nu een paar uurtjes bij de kapper vertoeft of het zelf doet, er zijn altijd wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je haar gaat verven. 

Lees ook: 10x dit moet je weten voordat je je haar blond verft

Wees zeker van je zaak

Wanneer je een compleet ander kapsel gaat nemen, is het belangrijk dat je zeker weet wat je wilt. Natuurlijk is er altijd wel een manier om je oude haarkleur weer terug te krijgen, maar het zou zonde van je geld (en haar!) zijn als je een kapsel neemt maar het daarna toch niet meer wilt. Denk daarom ook goed na voordat je een kappersafspraak maakt en neem een inspiratiefoto mee, waar de kleur en het kapsel op staat. Zo weet de kapper ook beter hoe hij/zij jou blij moet maken met een goed resultaat, en zul je niet teleurgesteld zijn. Wees eerlijk over je verwachten en vraag je kapper ook of deze realistisch zijn.

Kies de juiste verf

Er is permanente verf, semi-permanent en spoeling. Een spoeling is er na een paar wasbeurten weer uit. Dit kan ideaal zijn wanneer je voor het eerst je haar gaat verven. Wanneer de kleur je bevalt, kun je altijd nog overstappen naar permanente verf of semi-permanente verf: verf die langer blijft zitten dan een spoeling, maar niet permanent is.

Het kan tegenvallen

Goed, je weet zeker dat je die kleur wilt, maar het is ook goed om te weten dat het ook flink kan tegenvallen. De kastanjebruine kleur die dat model heeft kan heel anders aanslaan op jouw haartype en haarkleur. Soms kan het zelfs een paar verfbeurten duren voordat je de perfecte kleur hebt gevonden. In de loop van de tijd kan de kleur namelijk vervagen door gebruik van shampoo of kan het zelfs rossig worden. Gebruik daarom altijd de juiste shampoo's - zoals een zilvershampoo - en ga er van uit dat het tegen kan vallen. 

Weet wat je te wachten staat

Wanneer je je haar gaat verven, is het na het verven nog niet voorbij. Het is namelijk erg belangrijk dat je je haar goed verzorgt met de juiste producten. Denk hierbij aan shampoo, conditioner en misschien wel een masker. Je haar kan flink uitdrogen en zoals we net al zeiden vervagen of een warmere kleur worden. Vraag daarom de haarspecialist welke producten het beste zijn voor jouw pas geverfde haar. Misschien bevat het lijstje hieronder fijne producten voor jouw pas gekleurde haar?

 

Check de verpakking

Als je besluit je haar te verven met een haarverf van de drogist, is het altijd slim om goed te checken of de juiste kleur in de verpakking zit. Het zou namelijk zo maar kunnen gebeuren dat je perongeluk een verkeerd doosje meeneemt en je haar pikzwart in plaats van bruin wordt. Dat zou erg zonde zijn van je haar en het geld. Check daarom altijd goed de verpakking van tevoren zodat je 100% zeker weet dat je de juiste kleur hebt en het flesje bijvoorbeeld niet is omgewisseld.  

Doe eens gek: probeer een pruik

Ben je benieuwd naar hoe bijvoorbeeld een zwarte of rode coupe jou zou staan, maar durf je het nog niet te verven? Probeer dan eens een pruik met de kleur die jij zou willen. Zo kan je toch een kijkje nemen naar hoe het er (misschien) wel uit zal zien. 

Heb jij de perfecte kleur gevonden maar ga je liever zelf je haar verven? Probeer dan eens deze fijne kleuren:

Benieuwd naar de leukste kapsels van dit jaar? Hier lees je over de haartrends van 2020.

Lees ook: 8 trucjes voor prachtig krullend haar