Beauty / Haar
Haar

8 trucjes voor prachtig krullend haar

Als je een bos krullen hebt, wil je die het liefst in optimale vorm aan de hele wereld laten zien. Maar elke vrouw met krullend haar kent de term bad-hair day maar al te goed. Pluizig haar, gekronkelde plukjes en soms zelfs een coupe à la Hagrid. Gelukkig weten wij hoe je dat kan voorkomen. Dit zijn dé 8 trucjes om jouw krullende lokken te temmen. 

Lees ook: 5 kapsels die een regenbui wel overleven

1. Gebruik natuurlijke oliën 

Kokosolie, arganolie, mongongo-olie, Jamaicaanse castor olie: allemaal zorgen ze voor verzorgde en glanzende krullen. Oliën voeden het haar, waardoor het zachter en glanzender wordt. Ook krijgen je krullen er extra definitie door. Gebruik het onder de douche als een haarmasker, of door de dag heen voor een touch up.

2. Was je haar niet te vaak

Als je je haar te vaak wast, kan je het snel uitdrogen. Shampoo onttrekt namelijk de natuurlijke oliën uit je haar. Probeer daarom je haar niet elke dag met shampoo te wassen. Als je je haar toch wast, gebruik dan een shampoo die geen sulfaten, parabenen en siliconen bevat. Deze ingrediënten drogen je haar en hoofdhuid nog meer uit, en dat is wel het laatste wat je mooie krullen nodig hebben.

3. Vervang je handdoek door een T-shirt

Je wist het misschien nog niet, maar je handdoek kan de boosdoener van pluizige krullen zijn. Een handdoek heeft ruwe deeltjes die het vocht uit je haar absorberen, en door het wrijven kan je haar pluiziger worden. Gebruik een katoenen T-shirt als alternatief, dat is veel zachter voor je haar is. Kneed het overtollige water uit je haar met het T-shirt en knoop het T-shirt daarna om je haar als een tulband. Zo drogen je krullen glad en zacht op.

4. Gebruik een diffuser (en föhn je haar ondersteboven)

De diffuser is een echte musthave als je krullend haar hebt. Door een kopstuk van een föhn met tanden te gebruiken, breng je je krullen goed in model. Dit komt omdat de diffuser de lucht goed verdeelt over het haar en het de lokken goed laat veren. Tip: gooi je hoofd voorover en houdt de diffuser onder je haar in plaats van bovenop. Op deze manier creëer je extra veel volume! 

5. Slaap met een ananas knot

Huh, een ananas knot? Je leest het goed: de ‘pineappling’-methode is een trend in de krullenwereld die je een keer moet uitproberen. De bedoeling is dat je je haar ondersteboven in een losse knot bindt, waardoor je een hoop krullen bovenop je hoofd hebt. Dit is vooral handig voor als je gaat slapen, want zo kun je nog op beide kanten slapen. De volgende ochtend word je wakker met dansende krullen. Wie wil dat nou niet?

6. Vermijd hitte zo veel mogelijk

We know: het is lastig om nooit hitte te gebruiken (lees: föhnen), maar je kunt je krullenbos wel een beetje sparen. Een makkelijke manier om hitte voor je haar te beperken, is minder heet douchen. Je haren wassen met een hoge temperatuur kan je haar uitdrogen en zelfs beschadigen. Probeer daarom je haar met lauwwarm water of, nog beter, met koud water te wassen. Het is even doorbijten, maar dat is het waard.

7. Houd het model vast met mousse

Wakker geworden met een badhairday? Niet gevreesd. Er zijn namelijk talloze mousses speciaal ontwikkeld voor krullend haar. Een klein beetje is soms al genoeg om je haar weer tot leven te brengen. Kneed wat in je lokken, et voilà: je krullende haren zijn gedefinieerd als nooit tevoren.

8. Niet borstelen 

Hier ben je vast al bekend mee, maar het is en blijft een belangrijk punt. Krullend haar dagelijks borstelen is een absolute no-go. Je trekt het uit model en blijft achter met een pluizige coupe. Kam je haar liever voordat je gaat douchen. Het liefst met een grove tandenkam. Dan haal je de klitten er wel uit haalt, maar beperk je de schade. 

 

Lees ook: Gekruld haar? Co-washing is het geheim voor een mooie krullenbos