Doe dit elke ochtend voor een mooiere huid

Beauty door Daniëlle

We kennen allemaal wel iemand met de pérfecte huid. Geen pukkeltjes, geen rimpels, geen oneffenheden: gewoon perfect. En als we ze dan vragen hoe ze dat dan doen, weten ze dat vaak zelf niet eens. Het zit in de genen. Als je een stapje dichter bij een perzikhuidje wil komen, hoef je echt niet elke avond een zesdelige verzorgingsroutine af te lopen. Maak van deze beautytip een gewoonte en je zult vanzelf verschil zien. 

mooiere huidLees ook: Vanaf welke leeftijd moet je eigenlijk anti-ageing producten gebruiken?

Reinig je gezicht

Het is beter voor je huid om dit 's avonds te doen, maar als je dit 's ochtends extra doet, weet je zeker dat je de dag met een schone huid begint. 's Nachts slaap je namelijk op een kussensloop die je niet elke dag wast, waar zich allemaal bacteriën in gaan verzamelen. Houd je gezicht dus schoon door het 's avonds én 's ochtends te reinigen met een fijne gezichtsreiniger. Let er op dat je een gezichtsreiniger gebruikt die past bij jouw huidtype.

 

Drink een paar glazen water

Niet alleen is dit goed voor je stoelgang en stilt het eventuele trek, water drinken doet ook wonderen voor je huid. Het reinigt als het ware je lichaam en spoelt alle afvalstoffen weg. Je nieren zorgen er namelijk voor dat jij al die afvalstoffen uit kunt plassen, maar als je te weinig water drinkt gaan deze afvalstoffen zich ophopen in je lichaam, onder andere in je huid. Door genoeg water te drinken krijgen de puistjes en andere oneffenheden geen kans om door te komen.

Gebruik een fijne crème

Het ligt er natuurlijk aan welk huidtype je hebt, maar wanneer je bijvoorbeeld een droge huid hebt is het belangrijk om deze te hydrateren. Elke ochtend een glas water drinken helpt al, maar je kunt je huid nog meer hydrateren door het in de ochtend in te smeren met een fijn verzorgingsproduct, zoals een vochtinbrengende crème of olie. Volg deze drie stappen en je hebt in no time een stralende huid!

Lees ook: Hoe slecht is heet douchen voor je huid en haar?