Te druk voor seks? Agendaseks is de oplossing!

Intiem door Chloe

Te druk voor seks: als je net aan een relatie begint, is het onvoorstelbaar. Toch kan de drukte van werk, het huishouden en eventueel de kinderen ervoor zorgen dat er simpelweg geen tijd meer voor is. En als je dan een keertje een break hebt van een halfuurtje, dan geniet je liever even van een momentje niks doen. Meer dan af en toe een vluggertje zit er niet in, en ook dit is zeldzaam. Tijd vinden om samen onder de lakens te kruipen is lastig. De oplossing? Agendaseks!

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met seks

Agendaseks is wél romantisch

Agendaseks klinkt niet heel romantisch, maar de passie was sowieso al ver te zoeken de laatste tijd. Daarom is het tijd voor actie. En wie zegt dat geplande seks niet romantisch kan zijn? Het is in ieder geval een stuk zwoeler dan even een quickie voor je vertrekt naar werk. Jij en je partner hebben iets om naar uit te kijken gedurende de dag. Daarbij kun je de benodigde voorbereidingen treffen: douchen, kaarsjes aan en je mooiste lingeriesetje uit de kast trekken. Iets wat je normaal gesproken niet snel zal doen.

 

Stel prioriteiten

De kinderen moeten van school gehaald worden, je moet nog iets afmaken voor je werk, je hebt een sportklasje en als je dan thuis bent bereid je je weer voor op de dagelijkse verplichtingen van de dag daarop. Maar hoe zit het eigenlijk met je partner? Juist, die is er ook druk mee. Jullie staan er misschien niet bij stil, maar al deze dagelijkse bezigheden vallen of staan bij jullie relatie. Jullie relatie heeft prioriteit binnen het huis en het is dus ook zeker niet gek om dit in de agenda te zetten. Alle belangrijke afspraken plan je in, dus waarom dit niet? Nou is het niet handig om jullie sexytime op de koelkastkalender in te plannen, maar maak hier wel duidelijke afspraken over en laat merken dat je het ook echt belangrijk vindt om samen tijd door te brengen.

Hoe plan je agendaseks?

Het kan lastig zijn om tijd voor elkaar te vinden in jullie hectische levens, maar het is belangrijk dat jullie dit regelmatig doen. Plan daarom minstens één dag in de week een avondje quality-time in met z’n tweeën. Breng de kinderen naar opa en oma, leg die telefoons weg en geniet van elkaar. Het is dan ook niet de bedoeling dat jullie na de vrijpartij weer allebei een andere weg gaan. Ga lekker samen een filmpje kijken of doe iets anders wat jullie beiden leuk vinden. Het is belangrijk dat jullie op deze avond van elkaar genieten (en niet alleen in bed).

Lees ook: Zo geef je een erotische massage