Mensen met deze eigenschap hebben vaker seks!

Intiem door Lisa_V
Kan jouw seksleven wel een oppepper gebruiken? Of vraag je je af waarom sommige mensen toch altijd net iets meer spanning beleving tussen de lakens? Volgens de wetenschap heeft het allemaal te maken met één bepaalde eigenschap.
 
In de British Journal of Psychology zijn twee onderzoeken gepubliceerd waarin duidelijk wordt dat mensen die geld geven aan goede doelen en vrijwilligerswerk doen ook meer seks hebben. Volgens de wetenschappers zijn mensen die liefdadig zijn ook gewilliger om meer seks te hebben. Maar hoe zit dat precies?
 

 
Geef liefde en ontvang liefde
In het eerste onderzoek werden vrijgezelle mannen en vrouwen gevraagd hoeveel tijd zij besteden aan vrijwilligerswerk en hoe vaak ze seks hebben. En wat bleek? Vrouwen die veel tijd besteden aan vrijwilligerswerk, krijgen ook meer (seksuele) aandacht. Mannen die zich inzetten voor liefdadigheidswerk hadden meer seksuele partners dan mannen die dit niet deden. Mensen die meer liefde geven, ontvangen dus eigenlijk ook meer liefde. In een tweede onderzoek kregen studenten 100 dollar en werd ze de optie gegeven om het geld te houden, een deel te doneren of het gehele bedrag te doneren aan een goed doel. En ook hieruit blijkt: mensen die meer delen hebben ook meer seks. 
 
Help een ander
Heb jij nog wel wat vrije uurtjes over? Misschien is het dan een goed idee om eens vrijwilligerswerk te doen. De onderzoekers zijn er nog niet over uit, hoe het nu precies werkt en waarom mensen die liefdadig zijn meer seks hebben dan mensen die dit niet zijn. Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat mensen die graag iets voor een ander betekenen ook socialer zijn en daardoor eerder in contact komen met andere mensen. Er is in ieder geval niets mis met het helpen van je medemens. Mocht je van het weekend weer worden aangesproken door die knappe goede doelenwerver op de hoek van de straat, dan moet je misschien maar eens ja zeggen. Je weet maar nooit... 

Doe jij weleens aan vrijwilligerswerk?