Lifestyle / Eten
Eten

Dit zijn de leukste koffietentjes in Rotterdam

Rotterdam is hot and happening op het gebied van hotspots. Ook als het gaat om koffietentjes, springen de gezellige cafés als paddenstoelen uit de grond. Bij deze leuke plekjes drink je de lekkerste kopjes koffie (en maak je de leukste foto's).

koffie rotterdam

Lees ook: Dit zijn ze: de 5 beste koffiebars van Nederland

1. COPPI

Bij het karakteristieke COPPI Koffie & Fietsen wordt een heerlijk kopje koffie drinken een unieke ervaring. Daarnaast is het een knus en klein café, waardoor het een huiselijke sfeer heeft. Naast lekkere koffie van lokaal gebrande bonen, heeft het café een menu met lekkere en gezonde ontbijt- en lunchopties. COPPI is daarbij ook een fietsenwinkel, waar je allerlei exclusieve fietsitems kan kopen mét een fietswerkplaats. Perfect dus als je een keer in een wat minder standaard cafeetje wilt zitten. 

Bergweg 316, Rotterdam

2. Man met Bril

De koffie van Man met Bril zal je misschien wel kennen. De koffie wordt gebruikt door meerdere cafés en lunchrooms. Maar de eigen koffiebar van Man met Bril is ook zeker een bezoekje waard. Hier hebben ze behalve chille zitplekken, ook een eigen branderij waar ze hun eigen bonen branden. Ook is het Man met Bril café in 2016 uitgekozen tot de beste nieuwe koffiebar van Nederland. En met ruime keuze uit verschillende soorten koffiedrankjes, moet je wel een bezoekje brengen aan deze gezellige hotspot. 

Vijverhofstraat 70, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Whuttt! Nieuwe koffies op de huismolen. Kom snel proeven🍬 #manmetbrilkoffie

A post shared by Man Met Bril Koffie (@manmetbrilkoffie) on

 

3. Coffeelicious

Gelegen aan de gezellige Nieuwe Binnenweg, is daar Coffeelicious. In 2014 is de koffie van Coffeelicious uitgeroepen tot de beste koffie van Nederland. Het schattige interieur vol met roze en bloemen maakt dit de ideale plek om knus te genieten van een heerlijk 'bakkie pleur'. Tip: dit is ook een geweldig plekje in Rotterdam om te eten, met homemade sodabrood, scones en een variatie aan leuke taarten.

Nieuwe Binnenweg 174, Rotterdam

 

4. Amada Coffee

Je eigen selfie in je koffie, hoe leuk is dat? Bij Amada Coffee in Rotterdam kan het. Het is het allereerste café in Nederland waar je een 'selfiecinno' kan kopen. In het mooie café aan de Hoogstraat kan je terecht voor lekkere koffies en door de printer die ze gebruiken, kan je zelf een foto uitzoeken en deze op je cappucino laten printen. Ook kan je hier genieten van een ontbijtje en een lunch. Daarbij maakt het mooie interieur, inclusief een echte schommel, het perfecte decor voor foto's. Een Instagram-waardige hotspot dus. 

Hoogstraat 36, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s have some fun, let’s have some selfies πŸ“·β˜•οΈ #selfiecinno#amada#mycoffeeisbetterthenyours

A post shared by Amada Coffee (@amada_coffee) on

5. Heilige Boontjes

Het Heilige Boontjes café is een bijzondere koffiebar in Rotterdam mét een verhaal. In het gebouw waar vroeger een politiebureau was, is er een koffiebar geopend, als initiatief om jongeren in Rotterdam die het moeilijk hebben te helpen. Heilige Boontjes biedt de jongeren, soms ex-gevangenen, werk en advies om ze weer met goede moed en kansen in de samenleving te brengen. Ze krijgen hierbij de kans om opgeleid te worden tot bijvoorbeeld barista of bonenbrander. Zo werkt het café nauw samen met de politie van Rotterdam, jongereninstanties en een netwerk aan bedrijven. De bonen worden daarbij in de zaak gebrand, dus als je zin hebt in een lekker vers bakkie pleur dan is Heilige Boontjes de place to be.

Eendrachtplein 3, Rotterdam

 

Lees ook: Dit zijn de beste vintage shops in Rotterdam