Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Zo maak je zelf heerlijke havermelk

Reageer 0

Tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven voor koemelk. Denk maar aan plantaardige melk zoals sojamelk, hazelnootmelk, kokosmelk, amandelmelk, havermelk, you name it. Momenteel is havermelk een van de populairste melk-alternatieven. Helaas is deze plantaardige melk niet zo aardig voor je portemonnee. Gelukkig kun je havermelk heel makkelijk zelfmaken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig: havermout en water.

zelf havermelk maken

Lees ook: Dit zijn ze: de 5 beste koffiebars van Nederland

Ingrediënten voor havermelk:

  • 100 gram havermout
  • 700 milliliter water (voeg meer toe voor een minder romige havermelk)
  • Eventueel: kaasdoek of notenmelkzak
  • Blender

Bereidingswijze havermelk:

  • Week de havermout een nachtje in een kom water of week de havermout 20 minuten in warm water. 
  • Spoel na het weken de havermout af. Meng het met 700 milliliter water en stop het mengsel in de blender.
  • Leg een kaasdoek of notenmelkzak over een schaal heen en giet het havermoutmelk mengsel eroverheen.
  • Wacht totdat de vloeistof door de doek is getrokken en voilá je zelfgemaakte havermelk is klaar.
  • Je kunt vanille-extract of kaneel toevoegen om de havermelk zoeter te maken. 
  • Je kunt de havermelk bewaren in de koelkast voor maximaal 5 dagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door pureosophy | Eco brand (@pureosophy) op

Lees ook: Yes please! Met dit apparaat maak je zelf thuis kroketten

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen