Yuck: waarom je haarborstel nu een schoonmaakbeurt nodig heeft

Haar door Daniëlle

Maak jij je borstel weleens schoon? En dan bedoelen we niet één keer per maand de haren eruit trekken, maar een échte schoonmaakbeurt. Niet, hè? Je zult het niet verwachten, maar een keertje in de maand je borstel schoonmaken kan al heel veel veranderen, want een vieze haarborstel schijnt heel slecht te zijn voor je haar. 

Lees ook: 8 trucjes voor prachtig krullend haar

Huidcellen, stof en oliën

Het klinkt heel erg logisch: je beautytool schoonmaken na gebruik. Maar zoals we net al zeiden is een bos haar uit de borstel trekken niet genoeg. In je borstel komen namelijk allerlei dode huidcellen, stoffen en oliën te zitten na verloop van tijd. Daarnaast gebruik je er misschien ook nog stylingproducten bij, die zich gaan opstapelen in jouw borstel. Al die stylingproducten, huidcellen, stoffen, you name it vormen al snel bacteriën en schimmels. Er is daarom dus ook een grote kans dat je infecties oploopt. Getsie, vaker die borstel schoonmaken dus!

via GIPHY

Werking

Naast deze reden om je haarborstel vaker schoon te maken is er nog één: je borstel werkt namelijk minder goed als je ze weinig tot niet schoonmaakt. Vraag je je af waar dat vette haar vandaan komt? Door die vieze borstel krijg je vuil in je haar waardoor het sneller vet wordt. Je borstel heeft dus niet heel veel nut meer en zorgt juist voor vettere lokken. Nu is het natuurlijk onzin om elke dag je haarborstel schoon te maken, dat wordt iets te gek. Maar door één keer per maand je haarborstel in een sopje te weken of hem eens goed te boenen met een afwasborstel of doekje is je haarborstel al een stuk schoner!

Kijk eens kritisch naar je borstel: kan-ie er nog mee door? Shop anders een nieuwe borstel. Je lokken zullen er blij mee zijn.

Lees ook: 5 kapsels die een regenbui wel overleven

Bron: Cosmopolitian