3x kapsels voor wie graag nieuwe dingen probeert

Haar door Anjali

Heb jij al jaren hetzelfde kapsel en krijg je zin om ineens iets anders te doen met je haar? Wij hebben verschillende leuke kapsels verzameld voor iedereen die een echte make-over wilt.

1. Licht en donker door elkaar

We zien het de afgelopen tijd steeds vaker: mensen die zowel blonde lokken als bruine haren hebben. Het is een aparte, maar stijlvolle keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een mix van blond en bruin als high- en lowlights, maar je kunt ook Money pieces nemen: dit zijn een soort van curtain bangs die lichter zijn dan je normale haarkleur, bijvoorbeeld lichtblond bij een donkerblonde of bruine haarkleur. Wil je tóch iets meer contrast? ga dan voor een Split dye: dit wordt gemaakt door je haar precies door de helft te delen - dit kan zowel rechts en links als onderkant en bovenkant zijn - en de ene kant een contrasterende kleur te geven. Denk hierbij aan donkerbruin en lichtblond, wit en zwart, enzovoort.

2. Baby bangs

Een pony laten knippen is voor sommigen al gedurfd, maar baby bangs gaan nét een stapje verder. Baby bangs zijn namelijk extra kort en zijn daarmee makkelijk te stylen. Heb je al een pony, maar wil je toch iets anders? Dan zijn baby bangs misschien iets voor jou!

3. Een felle kleur

Een goed idee voor de warmere maanden is om je haar een leuk kleurtje te geven. Ook voor festivals en vakanties geeft dit een boost aan je humeur en zorg je dat je lekker opvalt. Ga bijvoorbeeld voor lichtroze, blauw of paars om jouw dag en dat van anderen een stuk vrolijker te maken! Let wel op: als je van nature donkerder haar hebt, zul je je haar eerst moeten bleken en tonen voor je er een goede kleur in krijgt. Dit kan extra beschadigend zijn voor je haren.