1 tot 4 weken zwanger: officieel zwanger, maar eigenlijk ook nog niet

Zwanger door Redactie Ze.nl

Misschien wist je dit voorheen helemaal niet, maar wanneer je zwanger bent krijg je eigenlijk de eerste vier weken een soort van ‘cadeau’. In een reeks artikelen zullen wij de zwangerschap per week toelichten, en dus ook de eerste vier weken. Want zonder die eerste vier weken zouden de rest van de negen maanden er ook niet zijn!

1 tot 4 weken zwanger

1 tot 4 weken zwanger: Bonusweken

Die eerste vier bonusweken, hoe werkt dat eigenlijk? Officieel wordt een zwangerschap geteld vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Je bent dan dus eigenlijk al zwanger, zonder dat je het weet. Wanneer je daarna weer ongesteld moet worden, maar deze ongesteldheid blijft uit - dan kun je een zwangerschapstest doen. Is deze positief? Hoera, dan ben je dus al vier weken zwanger! Bonus!

1 tot 4 weken zwanger: Het prille begin van je baby

Zonder seks geen bevruchting, en zonder bevruchting geen baby. En de eerste vier weken van je zwangerschap vindt dus de bevruchting plaats. Is het geen bijzonder idee dat er nu misschien een klompje cellen in je buik zich razendsnel zal ontwikkelen tot het prille begin van een baby? Het zal nu niet meer lang duren voordat je de eerste symptomen van een zwangerschap zult merken. 

1 tot 4 weken zwanger: Jij

Wil je graag zwanger worden? Dan is het aan te raden om alvast te beginnen met het slikken van foliumzuur. Wanneer je zwanger bent, blijf je dit in de eerste paar maanden doorslikken. Dit draagt bij aan een goede ontwikkeling van de embryo. Ook is het aan te raden om al wat rustiger aan te doen met drank, drugs en nicotine. Je wilt van je lichaam namelijk de best denkbare plek creëren voor de ontwikkeling van je baby. Ga er dus goed en zorgzaam mee om! 

1 tot 4 weken zwanger: Zwangerschapstest

Ben je overtijd, zorg er dan voor dat je een goede zwangerschapstest in huis hebt om zeker te zijn van de uitslag. Let op: wist je dat zwangerschapstesten over datum kunnen raken? Ze zijn dan niet meer betrouwbaar!

Ga snel naar de volgende: 5 weken zwanger