Woorden die niet vies zijn, maar wel vies klinken

Taal is iets bijzonders. Bepaalde woorden kunnen namelijk ook een bepaald gevoel of associatie oproepen. Tuurlijk, bij woorden als poep en diarree is het logisch dat je een vieze associatie hebt, het staan immers ook voor iets onsmakelijks. Toch zijn er ook woorden die helemaal geen vieze betekenis hebben, maar wel een beetje smerig klinken. Wij wisten er een paar voor je te vinden.

vieze woorden

Lees ook: 10 toffe Instagram-accounts om te volgen voor een beter zelfbeeld

Vleespet

Vleespet is eigenlijk gewoon een bijzonder creatief woord dat niets meer betekent dan… een kale kop! Toch vinden we vleespet een beetje vies klinken en doet het ons ook een beetje denken aan een pet gemaakt van lappen vlees a la de vleesjurk van Lady Gaga. Brrrr…

Slipje

Wat is het met het woord slipje dat wij meteen de kriebels krijgen? Is het omdat we gelijk een hijgende viezerik voor ons zien? In principe hoeft een slipje namelijk helemaal niet vies te zien. Maar toch. Bah.

Krioelen

Zet Beyonce in de Ziggo Dome en het krioelt er van de mensen. Niks geks, toch? Waarom krijgen we dan een hoge bacteriën-vibe bij het woord krioelen? We krijgen spontaan jeuk op plekken waarvan we niet wisten dat we er jeuk konden krijgen.

Moederkoek

Met het woord placenta is niets wat ons betreft niets mis, maar schotel ons moederkoek voor… en het komt spontaan omhoog. Misschien omdat we het idee krijgen dat we het nu op moeten eten? Kan natuurlijk, er zijn genoeg stellen die hun placenta tot een scrambled egg ombakken, maar daar passen wij toch liever voor als het zover is. Liever een stroopkoek dan een moederkoek, zullen we maar zeggen.

Korst

Het lekkerste stuk van een vers sneetje brood? Juist, de krokante korst! Maar het woord korst, daar zakt onze eetlust spontaan van onder het vriespunt. 

Lees ook: Zo weer je giftige mensen uit je leven