Wachttijd nuttig besteden: zo doe je dat

Psyche & spiritualiteit door Lien

Wachten doen we allemaal wel eens: in de rij van de kassa, tijdens het reizen met het openbaar vervoer of vlak voor je afspraak. Deze tijd kan je nuttig besteden door tegelijkertijd iets productiefs te gaan doen.

Wachttijd inspiratie

Je kostbare tijd zomaar verspillen aan veelvuldig wachten is natuurlijk superzonde. Kies ervoor om tijdens dit moment iets productiefs te doen. Zo maak je het wachten een stuk aangenamer en houd je er een goed gevoel aan over. Een paar voorbeeldjes ter inspo:

1.      Lees een boek

Of je nu je hersenen wilt trainen, iets nieuws wilt leren of stress wilt verlagen: lezen brengt verschillende voordelen met zich mee. Tijdens wachttijd heb je eindelijk een moment kunnen vinden om aan dat ene boek te beginnen.

2.      Leer een nieuwe taal

Er bestaan verschillende apps die je helpen om razendsnel een nieuwe taal eigen te maken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je op iedere heen- en terugreis in het ov een klein taalcursusje afrondt. Zo behaal je binnen een aantal weken al de basis.

3.    Luister naar een podcast

Kies voor een informatieve podcast om meer kennis te vergaren over een bepaald onderwerp, of kies voor een amuserende show die je helpt te ontspannen – ook dat is productief.

4.    Mediteren

Je gedachten stillen kan op ieder moment. Maak nuttig gebruik van wachttijd door een korte meditatie te doen. Focus op je ademhaling, kalmeer je geest en laat stress van je afglijden.

5.    Beantwoord mails

Mailtjes die gedurende de dag binnenkomen kan je het beste op één moment allemaal tegelijkertijd beantwoorden. Dat scheelt je enorm veel tijd. Een handig moment om dit te doen is tijdens wachttijd.

Meer lezen: Is sporten goed voor je geheugen?

Ergens op moeten wachten hoeft dus zeker geen verspilde tijd te zijn. integendeel: zie het als een cadeautje dat je van het moment gebruik kunt maken om bepaalde to do’s af te strepen.