De horror: vrouw ziet buurman masturberen tijdens vlucht en het personeel reageert bizar

De maatschappij door Roos

Het zal je maar gebeuren. Zit je rustig in het vliegtuig als je opeens merkt dat je buurman het wel heel gezellig met zichzelf heeft onder de deken... Het overkwam fotografe Genevieve Pascolla (26) op een vlucht van Londen naar haar woonplaats Chicago. Ze schrok zich rot dat haar buurman aan zijn jongeheer liep te sjorren en haalde de bemanning erbij, maar die reageerden niet bepaald zoals ze had gehoopt...

Masturberen

Het incident gebeurde op 4 juni op een vlucht van United Airlines. Genevieve vertelt: “Ik werd wakker en zag dat de man naast mij aan het masturberen was onder een dekentje”, schrijft de vrouw op Instagram. Ze voegde er zelfs een video bij ter bewijs, die je kunt zien als je naar rechts klikt.

Nieuwe zitplaats

“Ik maakte de vrouw naast mij wakker en ging op zoek naar iemand van de crew”, gaat ze verder. “Die checkte wat ik had gezegd en bevestigde dat de man in het openbaar aan het masturberen was. Toen ik weg was, zag de vrouw naast mij wat er gebeurde en ging ze ook staan. De crew gaf ons daarop een nieuwe zitplaats.”

Maar daarmee was de kous nog niet af. De bemanning reageerde namelijk niet zoals Genevieve had gehoopt. “De bemanning begon grapjes over de situatie te maken. Ze vroegen ‘welk parfum ik droeg’ en verontschuldigden de man door te zeggen ‘dat hij al een beetje wijn op had’. Niemand hield hem tegen. Hij kon gewoon zijn ‘werk’ afmaken. Er zat zelfs een kind vlakbij hem in de buurt.”

 

⚠️*Trigger Warning*⚠️ On June 4th I was on a #unitedairlines flight from Heathrow to Chicago. On this flight the man next to me started masturbating I woke up and saw him touching himself under a blanket (see attached video) I woke the woman next to me and got out of there to tell a flight attendant the attendants checked and confirmed that he was masturbating in public. Once I got up the woman next to me saw and she also got up. They gave us new seats. They then started making jokes about the situation asking “what perfume are you wearing” and excusing him saying “he’s had a bit of wine” no one stopped him. He was allowed to finish, with a child sitting closely by. After exiting the plane first to talk to security the security guard asked me if I’d like an apology from the offender I immediately rejected the request. It took @unitedairlines a month an a half to respond to my complaint. And I received this email today. I am appalled at the lack of action taken in this situation in which as a woman, I was terrified. This man is clearly capable of much more. So women and men out there pick an airline that cares about your safety. #unitedairlines referring to being assaulted on one of your flight as a “uncomfortable experience” is a bit of an understatement. (See email) your lack of action is disgusting. @united #unitedairlines #metoo

A post shared by 𝕲𝖊𝖓𝖊𝖛𝖎𝖊𝖛𝖊 𝕱𝖗𝖆𝖓𝖈𝖊𝖘𝖈𝖆 𝕻𝖆𝖘𝖈𝖔𝖑𝖑𝖆 (@genevieve.f.p) on

Klacht ingediend

Toen het vliegtuig geland was en Genevieve was uitgestapt, vroeg het beveiligingspersoneel of ze een verontschuldiging van de masturberende man wilde. “Ik sloeg dat direct af, maar ik diende wel een klacht in. United Airlines had er uiteindelijk anderhalve maand voor nodig om die te behandelen. Vandaag heb ik deze mail gekregen”, schreef ze op 14 juli.

De mail die Genevieve terugkreeg van United Airlines leek op z'n zachtst gezegd weinig tegemoetkomend. De maatschappij verontschuldigt zich en bedankt de haar voor haar feedback “zodat ze in de toekomst beter op dergelijke situaties kan reageren”. “Jammer genoeg kunnen we niet tegemoetkomen aan uw vraag om een terugbetaling van uw vlucht of een compensatie. Ik verontschuldig me nogmaals voor de ongemakkelijke situatie die u heeft meegemaakt. Ik stel het op prijs dat u United heeft gekozen voor uw reis. We hopen dat uw volgende trip met ons een positievere ervaring zal zijn.”

Doodsbang

Dat viel niet in goede aarde bij de Amerikaanse fotografe. “Ik ben geschokt door het gebrek aan actie dat wordt ondernomen. Ik was doodsbang. Deze man was duidelijk in staat tot nog ergere dingen”, klinkt het, waarop ze iedereen oproept om een andere vliegmaatschappij te kiezen die zich wél bekommert om de veiligheid van haar passagiers. “Dat United Airlines naar deze aanval verwijst als een ‘ongemakkelijke situatie’ is het understatement van het jaar. #metoo”

Uiteindelijk kreeg ze toch de helft van haar ticket terugbetaald in de vorm van een voucher, nadat ze haar verhaal had gedaan op sociale media.

Protocol

Woordvoerster Maddie King van United Airlines reageerde al bij de nieuwssite BuzzFeed News. “Ongepast en aanstootgevend gedrag als dit is erg zeldzaam op onze vluchten, maar we hebben een protocol om de veiligheid van onze passagiers te verzekeren, want dat is een topprioriteit.”

“Daarom hebben onze klanten in dit geval meteen andere zitplaatsen gekregen in een ander deel van het vliegtuig. De politie werd op de hoogte gesteld, zodat die de man kon opwachten toen het vliegtuig aan de gate arriveerde”, aldus nog King, die verder verklaarde dat Pascolla een 'compensatie' kreeg als een 'teken van goede wil'. Ze zou dezelfde dag als ze aankwam ook gebeld zijn om te vragen of alles in orde was met haar.

Lees ook: Ga je op vakantie naar Frankrijk? Pak je condooms dan maar in

Beeld: Ross Parlmy via Unsplash