Seks & relaties / Seks
Seks

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Pak je condooms dan maar in

Het is oppassen geblazen voor vakantiegangers die dit jaar richting het zuiden afreizen. Er heeft namelijk een explosie plaatsgevonden als het gaat om het aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen in Frankrijk. En dan met name in vakantiegebieden en onder jongeren... Wees dus gewaarschuwd als je een sexy Jean-Pierre aan de haak hebt geslagen: don't be silly, wrap his willy!

Waarschuwing

Inpakken dus, die condooms. Nederlandse instanties roepen toeristen op om extra voorzichtig te zijn. "Wees op vakantie net zo verstandig als thuis’’, zegt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie op de Franse cijfers. GGD GHOR Nederland waarschuwt ook: "De risico’s zijn hetzelfde in Frankrijk als in Nederland. Wij zeggen: vrij veilig."

Verviervoudigd

En dat zeggen ze niet voor niets, want in vier jaar tijd is het aantal gevallen van chlamydia en gonorroe meer dan verdrievoudigd (!) in Frankrijk. Het is geen kattenpis als je zo'n SOA oploopt. Beiden kunnen leiden tot ontstekingen, bloedverlies, buikpijn en in het ergste geval onvruchtbaarheid en een ‘druiper’. Wil je niet.

De meeste besmettingen vonden plaats in Parijs en in de Provence. Dat zijn ook meteen de twee belangrijkste toeristische bestemmingen voor Nederlanders. Dus denk erom: zonder hoesje niet in je poesje!

Lees ook: Hoeveel seksspeeltjes heeft een professioneel sextoy-tester eigenlijk?