Pas op voor herpes door lipstickgebruik!

Gezicht door Marleen_S
Herpes staat alom bekend als een vervelende soa, maar de infectie kun je niet alleen oplopen na een potje onveilige seks. Ook na het aanbrengen van een doodnormale lipstick loop je kans ziek te worden. Wees gewaarschuwd dus!

 
We hoeven niet allemaal massaal onze glossjes en lipsticks de prullenbak in te gooien, maar we moeten wel wat oplettender zijn volgens deskundigen. Niet iedereen lijkt zich namelijk te beseffen dat je flink besmet kunt raken door een likje lipstick.
 


Schadelijke stoffen

Herpes (de koortslipvariant) en andere ziektes worden via make-up makkelijk verspreid. Het advies luidt daarom testers in de plaatselijke drogist niet direct op je huid, lippen en ogen te smeren. Nu denk je misschien ?ja duh, dat weet toch iedereen?, maar vrouwen lijken het zo te zijn vergeten.
 
Steeds meer vrouwen raken namelijk besmet. Dat komt voornamelijk omdat veel beautyproducten die worden verkocht schadelijke stoffen bevatten. Vooral de lipgloss, lipstick en andere goedjes die we op onze lippen smeren zijn geïnfecteerd, zo blijkt uit een Amerikaanse studie.
 
Gevaarlijke stoffen zoals lood, aluminium en zware metalen zitten verwerkt in de producten. Dat lijkt onschuldig, maar zodra je ook maar een beetje op je lippen smeert, krijg je al wat binnen. Als dit vaker gebeurt, zal het je gezondheid schaden.

De stoffen zijn onder andere slecht voor je hersenen. Ook je zenuwen worden op de lange termijn hierdoor aangetast. Weet wat je smeert, maar laat je door deze gezondheidsrisico?s er niet van weerhouden.


Advies

Gewoon goed opletten hoe en met wat je je lippen kleurt, luidt het advies. Lees goed de etiketten op de verpakkingen en ga er niet klakkeloos vanuit dat wanneer je balsem ?puur en natuur? schreeuwt, dit daadwerkelijk ook zo is. Ook het lenen van make-up van je vriendinnen kun je beter niet doen. Net zoals testers uit de winkel, gewoon uitproberen op een teststaafje.

Gebruik je weleens make-up van je vriendin of de testers in de winkel?