Toffe visgraatvlecht tutorial

Gezicht door Vrouwen redactie

Nu de zon langzaam weer tevoorschijn lijkt te komen is er geen leuker kapsel te bedenken dan een zomerse visgraatvlecht. Hoeveel tutorials we al gezien hebben van deze populaire maar oh-zo-moeilijke vlecht kunnen we niet eens meer tellen, maar we blijven het onbegrijpelijk vinden. We hebben eindelijk een voorbeeld gevonden waar we iets mee kunnen. Het is geen geheim meer hoe je zo’n heerlijk woest kapsel op je hoofd kunt maken. We zullen het stap voor stap uitleggen, om de boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen.

1. Neem boven op je hoofd een plukje haar apart om te touperen voor extra volume (joehoe: volume!). Extra volume krijg je door van te voren wat mousse in je haar te doen, bijvoorbeeld de extra sterke styling mousse van Nivea.


2. Pak vervolgens twee kleine plukjes vanaf de zijkant van je hoofd en sla de linker pluk over de rechter als een kruis om de vlecht mee te beginnen.


3. Pak nog een klein plukje haar vanaf de rechterkant, onder het plukje dat je net van rechts hebt gepakt. Kruis deze pluk over het vorige kruis naar links en voeg het aan de linker kant samen met de andere pluk die van rechts komt.


4. Doe hetzelfde met een plukje haar van de linkerkant en herhaal dit totdat de vlecht af is. Je pakt dus steeds kleine plukjes haar vanaf de buitenkant van het hoofd en kruist deze over de andere kant. De plukjes die je nieuw pakt voeg je steeds bij de plukjes haar die je al hebt gebruikt.


5. Het is het handigst om dit avontuur samen met een vriendin aan te gaan. Het is namelijk makkelijker om het bij iemand anders te doen.


6. Als de vlecht klaar is maak je het haar vast met een elastiekje. Trek de vlecht voorzichtig iets uitelkaar om meer volume te creëren en houd het in model met haarlak.


Bron: Nivea