De beste tips tegen al je dinsdagdips

De maatschappij door Roos

Het kan zijn dat je het afgelopen weekend nét even iets te enthousiast hebt doorgehaald met wat 18+ snoepgoed achter je kiezen. In dat geval weet je dat 'ie er onvermijdelijk aan zit te komen: de dinsdagdip. Toch kan die welbekende sluimerwolk zó onverwacht op je neerdalen dat je je even moederziel alleen waant op deze aardkloot. Maar laat je niet uit het veld slaan, want met deze gouden tips ben je die dinsdagdip voortaan altijd de baas. 

Lees ook: Deze zeven alcoholische drankjes zijn het slechtst voor je huid

Stofjes aanvullen

Je hebt nou eenmaal in één weekend je hele serotoninevoorraad (=geluksstofje) erdoorheen gejaagd, waardoor je nu op de blaren moet zitten in een zware depressie. De stof serotonine koop je helaas niet kant en klaar bij de drogist, dus je zult moeten wachten tot je lichaam het stofje zelf weer heeft aangemaakt. Toch is er licht aan de horizon, want er zijn wel een aantal manieren om het proces te versnellen. En met een goede voorbereiding kun je die dinsdagdip zelfs voor zijn. Hallelujah!

Dinsdagdip tip 1: L-tryptofaan kopen

Hoewel je helaas geen kant en klare serotonine kunt slikken, kun je wél het stofje slikken dat ervoor zorgt dat je serotonine weer wordt aangevuld. Dat stofje heet L-tryptofaan en je kunt het kopen bij de drogist. Top, 1-0 voor jou!

Dinsdagdip tip 2: Vitamines

Nog beter is het om te zorgen dat de stof L-tryptofaan op een natuurlijke manier weer aangevuld wordt. Begin met een bezoekje aan de groenteboer, want vitamines zijn muchos importante tijdens dit proces. Vooral vitamine B (bananen) is waar je lichaam nu het meeste naar snakt. Evenals naar zonlicht, een lekker bed en veel water.

Dinsdagdip tip 3: Fysiek contact

Knuffelen, kroelen en kriebelen zijn ook zeer zeker aangename aanvullingen de dag na een feestje. Fysieke aandacht zorgt er namelijk gewoon voor dat je je beter zult voelen. Of die fysieke aandacht nu knuffelen, een massage of sexytime is, dat mag je zelf invullen.

Dinsdagdip tip 4: Zweten

'Vitamines erin, gifstoffen eruit' is jouw levensmotto na een feestje. Die chemicaliën moeten zo snel mogelijk het moederschip verlaten, dus een goede zweetsessie inplannen kan absoluut geen kwaad. Breng een bezoekje naar de sauna en zweet alles er lekker uit. Vergeet tussendoor natuurlijk niet genoeg water te drinken, om niet als een uitgedroogde spons op de grond van de saunacabine te belanden. 

Waarschuwing

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: snoep altijd met mate. Het is niet goed voor je lichaam om teveel en te vaak lekkernijen in je mik stoppen, want serotonine aanmaken kost nu eenmaal tijd en energie. Mocht je er nu toch voor kiezen om een weekend door het geluid te gaan tot de maandagmorgenzon opkomt: zorg er dan in ieder geval voor dat de fruitmand thuis rijkelijk gevuld op je staat te wachten.

Lees ook: Dit is waarom je kater erger wordt als je ouder wordt

Beeld: iStockphoto, Giphy