Heftig! Loodzwaar pakket van PostNL wordt konijn Okkie fataal: "moesten haar laten inslapen"

De maatschappij door Jennifer

Nu we massaal spullen online bestellen, hebben de postbezorgers het vaak ook gigantisch druk. Ze vliegen dagelijks van hot naar her, waardoor bezorgers soms creatief moeten zijn. Dan worden pakketjes in een container verstopt óf gewoonweg over de schutting gegooid. Hoppa, bezorgd! Alleen ging de werpactie deze keer, bij een PostNL-postbezorger in Almere, compleet mis. Hij raakte per ongeluk het konijn des huizes met een loodzwaar pakket, dat hem uiteindelijk ook fataal werd. Nooo!

PostNL-bezorger raakt per ongeluk konijn met zwaar pakketje  

Tegenwoordig hoef je niet per se meer thuis te zijn, om een pakketje aan te nemen van de postbezorger. Je kunt het namelijk ook laten afleveren bij een speciaal pakketpunt, bij de buren of in de tuin laten zetten door de bezorger. Dit was wat Roeland uit Almere had afgesproken met zijn postbezorger, zo vertelt hij aan Hart van Nederland. Of nou ja, op een briefje had hij netjes genoteerd, dat de bezorger het pakketje in de tuin mocht neerzetten. Hij zou in principe gewoon thuis zijn geweest, maar had een spoedklus voor zijn werk. Kan gebeuren natuurlijk.

Aangezien Roeland en zijn vrouw een zwaar pakket verwachten met vijftien kilo bevroren hondenvoer, laten ze speciaal voor de postbezorger hun poort naar de tuin open. Alleen had de bezorger van PostNL dit kennelijk niet door. Door opvallende camerabeelden van de PostNL-bezorger lijkt het er namelijk op, dat hij het pakketje niet netjes in de tuin heeft gezet. Nee, hij heeft het loodzware pakket gewoonweg over de schutting gegooid!

Over de schutting

Nu hoeft het geen problemen op te leveren, wanneer een pakketje over de schutting wordt gegooid. Alleen kwam het zware pakket deze keer helaas niet goed terecht. En grote kans dat de PostNL-bezorger dit ook dacht, want na het afleveren van het pakketje keerde hij nog een keer terug. "We denken dat hij het pakketje toen van Okkie af heeft gehaald en tegen de schuifpui heeft gelegd," vertelt Roeland. Hoe dan ook zijn hij en zijn vrouw ervan overtuigd, dat de postbezorger konijn Okkie echt heeft geraakt. Bij thuiskomst ontdekten ze namelijk, dat het konijn een beetje raar deed. "Okkie was aan het strompelen," vertelt Roeland. Hun buurjongen hoorde hen praten en vertelde vervolgens vanuit het raam, dat hij in de middag een doffe dons hoorde én gegil van het konijn. Oh no! "Hij heeft ook de pakketbezorger met die doos in zijn handen in de ren zien staan," zegt Roeland.

Konijn laten inslapen

Na een bezoekje aan de dierenarts kwamen ze erachter, dat konijn Okkie er wel slecht aan toe was. Niet alleen had ze haar bekken gebroken, ook waren haar achterpootjes verlamd en zenuwen beschadigd. Het koppel heeft hun konijn helaas moeten laten inslapen. Het was voor de arts de eerste keer, dat hij zoiets had gezien. "Het moet een zware klap zijn geweest, want een konijn is niet zomaar verbrijzeld," zegt Roeland.

PostNL heeft uiteindelijk wel persoonlijk hun excuses aangeboden. Ze noemen het een "verdrietige situatie" en zullen gemaakte kosten vergoeden. Ook gaan ze binnenkort in gesprek met de desbetreffende postbezorger, zo vertelt een woordvoerder aan Hart van Nederland. Roeland vindt het netjes, hoe PostNL het heeft afgehandeld. Al krijgt hij daar Okkie natuurlijk niet mee terug.

Lees ook: PostNL-bezorger laat op bizarre manier merken dat hij schijt heeft aan klant