Help! Mijn vriend wil sekstoys gebruiken en ik niet - Sexpert Luna

Intiem door Sexpert Luna

Seksspeeltjes testen van beroep? Luna doet het al zeventien jaar en kan zichzelf met recht expert noemen op het gebied van sex(toys). Wekelijks deelt ze haar leukste en gekste ervaringen op Ze.nl. Met deze week: Help! Mijn vriend wil sekstoys gebruiken en ik niet.

"Hoi Luna, mijn vriend en ik zijn nu een paar jaar samen en ik dacht dat alles wel okay was in bed, maar sinds een paar maanden begint hij iedere keer na de seks over seksspeeltjes en dat hij die wil gebruiken omdat het hem zo spannend lijkt. Ik wil hem niet kwijt, maar ik wil absoluut geen vibrator gebruiken. Hoe zorg ik ervoor dat hij stopt met zeuren? Liefs, C."

Hi C.,

Je weet dat ik juist heel erg voor seksspeeltjes in de slaapkamer ben hè, dus misschien is je vraag niet helemaal aan het juiste adres. Maar... ik ben boven alles vooral héél erg voor seksualiteit waarbij alle partners instemmen. En als jij nu niet, nooit niet, een seksspeeltje wil gebruiken, dan moet je dat vooral niet doen. Nu niet. Nooit niet. Het is immers jouw lijf!

Communicatie is key

Het ligt heel erg voor de hand, maar ga eens goed met je vriend in gesprek. En dan niet direct tijdens of na de seks of op een moment dat hij of jij enorm geil is, maar gewoon tijdens het ontbijt of tijdens een autoritje. Vraag hem waarom hij graag seksspeeltjes wil gebruiken. Dat hij er iedere keer na de seks over begint, betekent dat dan dat hij niet tevreden is over jullie seksleven? Het kan zijn dat hij het niet meer zo spannend vindt als vroeger en daar verandering in wil brengen. Of misschien is hij juist bezorgd om jou en is hij bang dat jij het niet fijn vindt? Kom jij iedere keer klaar als jullie vrijen? Of stoppen jullie als hij is klaargekomen?

Dat zijn allemaal vragen waar je alleen achter komt als je met elkaar in gesprek gaat. Als je weet waarom hij graag een toy bij de seks wil betrekken, dan kun je samen misschien ook een andere oplossing vinden.

Makkelijker klaarkomen

Een seksspeeltje is niet zaligmakend en mensen die wel sekstoys gebruiken hebben niet per definitie een beter seksleven dan mensen die ze niet gebruiken. Ik ben wel benieuwd waarom jij er zo op tegen bent, want seksspeeltjes kunnen juist een enorme fijne, handige, spannende en geile toevoeging zijn aan je seksleven. Ik wil, nee, móét soms gewoon klaarkomen en het komt regelmatig voor dat het niet lukt op de ouderwetse manier, dus niet met vingers en niet met een tong. Dan biedt een trillend apparaatje altijd wél uitkomst!

Er zijn vrouwen die vinden dat ze echt niet iedere keer dat ze vrijen hoeven klaar te komen, maar ik wil dat wel. Maar misschien vind jij juist dat je vriend je sowieso te weinig aandacht geeft tijdens het vrijen en denk je dat hij zich er met een seksspeeltje helemaal gemakkelijk af wil maken? Als je hem niet vertelt wat jij wil of wel fijn vindt, dan komt hij er nooit achter. 

Huidskleurige neppenis

Ben je bang dat je vriend een dildo in het formaat van een Amsterdammertje in gedachte heeft? Of zie je jezelf al liggen met zo'n dikke, huidkleurige neppenis met van die aders? Die toys zijn nog steeds te koop, maar er zijn tegenwoordig heel veel prachtige én goede sekstoys met een chique en vrouwelijke uitstraling. Neem anders samen eens een kijkje in een seksshop of als een echte seksshop een te grote stap is, dan kun je ook samen achter de laptop gaan zitten en eens kijken in een online seksshop. Wat lijkt hem spannend? En zijn er misschien dingen die jou wél spannend lijken? Probeer dit vooral allebei zonder oordeel te doen. Dus hij moet jou niet gaan pushen tot een aankoop en jij moet hem niet veroordelen op zijn voorkeur voor bepaalde toys. Gewoon samen kijken. En soms is het kijken alleen al spannend genoeg. 

Als je van elkaar houdt, dan wil je er allebei voor zorgen dat je het samen fijn en lekker hebt in de slaapkamer. Dus blijf in gesprek en doe alleen dingen als je er allebei achter staat. 

Eerder schreef Luna ook: 
Hoe ik een full body orgasme kreeg van dit seksspeeltje 
Dit is het allerslechtste seksspeeltje dat ik ooit heb getest
Kan je clitoris gevoelloos worden van een vibrator?
'Die keer dat ik mijn buttplug kwijtraakte'
Womanizer: de zuigende sekstoy met orgasmegarantie
Help! Mijn vriend wil me niet beffen
Deze vibrator geeft mij interGALActische orgasmes
Hoe kies je je eerste vibrator?
Hoi, ik ben Luna en ik test seksspeeltjes

Wil je meer van Luna lezen? Al zeventien jaar deelt zij alle ins en outs op het gebied van seks en seksspeeltjes via haar website Climaximaal.nl. In haar leven heeft ze al meer dan 1000 seksspeeltjes getest, dus voor advies ben je bij haar aan het juiste adres!