Junaid (22) lijdt aan selfitis: 'ik maak meer dan 200 selfies per dag'

De maatschappij door Roos

Obsessief selfies maken is anno 2018 vastgesteld als een echte gedragsstoornis en wordt ook wel 'selfitis' genoemd. Vaak hebben mensen die hieraan lijden een laag zelfbeeld en zoeken bevestiging om erbij te horen. De Engelse Junaid Ahmed (22) lijdt aan de stoornis: "Bij minder dan 600 likes verwijder ik de foto.”

Adrenalinerush

Aan BBC vertelt de twintiger zijn verhaal. Per dag maakt hij ruim 200 selfies en hij spendeert uren per dag op Instagram. Likes ontvangen geeft een adrenalinerush: "Als ik een foto post ontvang ik in de eerste paar minuten al honderd likes, daar hou ik van. Het voelt geweldig." 

 

Don't watch me, watch yourself 😘

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on

Flink verbouwd

Om de foto's er perfect uit te laten zien, heeft Junaid flink wat aan zichzelf laten sleutelen. Zo heeft hij implantaten in zijn kin, lippen en kaak, botox onder zijn ogen en in zijn voorhoofd en overtollig vet heeft hij laten verwijderen. "Mijn tanden laat ik bleken en mijn wenkbrauwen zijn getatoeëerd", gaat Junaid verder. Je moet wat voor die likes overhebben.

Lees ook: Zal deze prachtige app Instagram van de troon stoten?

 

It’s all about the right timing 🔮🕰

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on

Te weinig likes

Met ruim 50.000 volgers op Instagram is Junaid voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Hoewel negatieve reacties niet echt goed zijn voor zijn zelfvertrouwen, is hij niet van plan om te stoppen met selfies nemen. Wel verwijdert hij razendsnel een foto wanneer die minder dan 600 likes ontvangt..

 

Natural vibes 👌💋

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on

Lees ook: Verleidster Zwaantje last van te grote schaamlippen - Temptation Island