Ze... is trots om vrouw te zijn!

De maatschappij door Vera
Make-uppen, high tea, zwanger zijn, vriendinnenpret? We zijn maar wat blij om vrouw te zijn! Ze.nl vroeg rond op de redactie wat Ze het leukste vindt aan vrouw zijn. We zetten de leukste antwoorden voor je op een rijtje! 

Annemerelvan Girlscene.nl

?Dat je uren voor de spiegel kunt staan en niemand die al te veel vragen stelt. Dat je puistjes kunt camoufleren met camouflagestift zonder dat daar raar over gedacht wordt. Dat je zonder schaamte chagrijnig kunt zijn en altijd wel een leuke smoes tevoorschijn kunt toveren. Dat je kunt dragen wat je wilt, zowel mannen als vrouwenkleding...?


Jet

?Hoewel ik soms best jaloers ben op hoe mannen kunnen denken en doen (zo easy), ben ik superblij dat ik geboren ben als vrouw. Waarom? Tsja, waar te beginnen? Ik ben zo blij met de intense liefde die ik krijg van mijn lieve vriendinnen, de avondjes ontspannen met maskertjes en nagels lakken, jankfilms kijken onder het genot van thee en chocolade, dat we zo lekker in de kukel van een man kunnen liggen, de mooie jurkjes die ik kan dragen, het feit dat mijn lichaam zo lekker zacht en onbehaard is. En natuurlijk het feit dat we (met een beetje geluk) zwanger kunnen worden en een kindje op de wereld kunnen zetten. Hoe bijzonder! Natuurlijk heeft vrouw zijn ook genoeg nadelen, maar toch zou ik voor geen goud willen ruilen!"

Lenny van Fashionscene.nl
?Ik vind het leukste aan vrouw zijn dat wij af en toe lekker all out kunnen gaan met kleding. Als man heb je volgens mij toch iets minder fun hebben met je kleding. Ik hou ervan om af en toe lekker uit te pakken met een fashionable outfit!?




Annickvan Girlscene.nl
?Ik vind het heerlijk om voor een avondje uit uren voor de spiegel te staan. Verschillende make-upjes uitproberen en een leuke outfit uitkiezen! Heel erg fijn ook dat wij niet zomaar toe hoeven te geven aan onze wallen en oneffenheden. Ik voel me op en top vrouw in een zwart jurkje met mijn rode hakken!?

Karin
?Make-uppen, scrubben, maskertjes, schoonheidsspecialisten... need I say more?! Bovendien, welke vrouw maakt bij een sollicitatiegesprek met een man niet eens een keer misbruik van het feit dat ze vrouw is? Of als je een man nodig hebt voor iets technisch? Een beetje lief lachen doet wonderen!
Daarnaast kan ik intens genieten van heerlijke gesprekken met vriendinnen over mannen, seks en vrouwendingen, love it!?

Vera
?Ik vind het heerlijk om spontaan een beautydagje in te lassen. Lekker een massage en/of een mani- en pedicure! Ook kan ik mij urenlang optutten voor een avondje uit. En stiekem is het ook leuk om met je beste vriendinnen, onder het genot van een theetje en héél veel taart, lekker over van alles en nog wat te kletsen. Ook hoop ik over een paar jaar kindjes te krijgen. Ik denk dat dát toch wel het toppunt van vrouw zijn is! Oké, een aantal dagen na de bevalling dan..."

Claartje van Vrouwen.nl
?Ah, makkelijke: ik heb borsten en daar zijn mannen jaloers op, mijn lover in ieder geval! Dus ik ben er dubbel zo blij mee! En hoewel ik nooit heel blij ben als mijn maandelijkse rode vlag uithangt, vind ik het wel heel mooi dat ik fysiek uitgerust ben om een kindje te dragen en te baren. Het lijkt me een heel bijzonder gevoel om zwanger te zijn. Bovendien ben ik er trots op dat wij vrouwen zo'n bevalling kunnen doorstaan - ik denk dat het geen toeval is dat die watjes van mannen dat niet kunnen!"

Daphne van Fashionscene.nl
"Wat vind ik het héérlijk om vrouw te zijn! Ik ben altijd een echt meisje-meisje geweest, lees: make-up, jurkjes, hakjes en veel roze! Op mijn derde droeg ik al lippenstift en op mijn vierde verjaardag wilde ik een beha, maar toen mijn moeder mij vertelde dat ik daarvoor eerst borstjes moest hebben, was de oplossing simpel: ik wilde borsten voor mijn verjaardag! Fashion voor vrouwen is véél leuker en ook make-up is een uitkomst op een brakke ochtend (hoe doe je dat als man?). Daarnaast houd ik van onafhankelijke, zelfstandige vrouwen, maar ik kan ook flink misbruik maken van het vrouw zijn. Een drankje aannemen in een bar doe ik zonder enige twijfel of schuldgevoel! Dat zou jij ook moeten doen!"

Wat vind jij het leukste aan vrouw zijn?