Abercrombie & Fitch straft werknemers met push-ups

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Ken jij de modeketen Abercrombie & Fitch? Dan weet jij vast maar al te goed dat het personeel van deze winkels er altijd giga lekker en gespierd uitziet! We weten nu waarom: ze moeten tien push-ups doen als ze een fout maken?
 
Het Amerikaanse merk ligt hierdoor ernstig onder vuur in Italië. Mannen die voor de flagship store in Milaan werken moeten zich tien keer opdrukken als ze bijvoorbeeld een bevel van hun leidinggevende niet goed genoeg uitvoeren of als ze een klant niet vrolijk begroeten. Het vrouwelijk personeel moet in zo?n geval tien squats doen.
 
Dit alles blijkt uit een interne mail van het bedrijf die is gepubliceerd in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Daarbij werd een ex-werknemer door de krant geïnterviewd die dit verhaal bevestigde. 
 
 
Kritiek
Graziella Carneri van CGIL - de grootste vakbond van Italië - heeft veel kritiek op deze gang van zaken. Ze is van mening dat de waardigheid van het personeel wordt aangetast. "Als dit de Amerikaanse manier van werken is, dan hebben we bijzonder weinig van ze te leren."
 
Eerder in opspraak 
Abercrombie & Fitch heeft al eerder kritiek gehad op hun personeelsbeleid. Eind 2011 begon in België het Centrum voor Gelijkheid van Kansen een onderzoek naar de modeketen omdat mooiere personeelsleden er meer verdienen. In Engeland heeft een ex-werkneemster een rechtszaak aangespannen en gewonnen omdat ze vanwege een armprothese naar het magazijn was verbannen.

Wat vind jij van het personeelsbeleid van Abercrombie & Fitch? Handig om hun personeel nóg gespierder te maken of mensonwaardig?